Haberler

Çinli Gelin Müslüman Oldu

İskoçya'da yaşayan Çinli Hongmei Jin, eşinin memleketi Konya'nın Akşehir ilçesinde kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu.

İskoçya'da yaşayan Çinli Hongmei Jin, eşinin memleketi Konya'nın Akşehir ilçesinde kelimeişehadet getirerek Müslüman oldu.

Türk iş adamı eşinin işi nedeniyle İskoçya'da yaşayan 31 yaşındaki Hongmei Jin, Müslüman olmak için Akşehir İlçe Müftülüğüne başvuruda bulundu.

Müftülükteki ihtida töreni, müftü Ahmet Kardaş'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İslam hakkında bilgi vermesiyle başladı. Daha sonra kelimeişehadet getiren Hongmei Jin, Müslüman olup "Yen" adını aldı.

Kardaş'ın ihtida belgesi, Kur'an-ı Kerim, temel İslam bilgileri kitabı ve başörtüsü armağan ettiği Yen, uzun yıllar araştırmasının ardından Müslüman olmaya karar verdiğini söyledi.

"Kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum"

Akşehirli eşinin görevi gereği İskoçya'da yaşayan Yen, şunları kaydetti:

"İslam'ın altı şartı benim inandığım noktalara parmak basıyor ve bu benim hayatımı düzenlememde pozitif adımlar atmamı sağlıyor. Bu nedenle İslamiyet'i seçtim. Müftü, 'Müslümanlığı seçmekle yeni bir hayata başladığımı, yeni doğmuş bir bebek gibi olduğumu ve tüm günahlarımın affedildiğini' söyledi. Kendimi yeni doğmuş gibi hissediyorum ve çok mutluyum."

Türkiye-İskoçya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Sıtkı Nalcı ise Müslümanlığı seçen eşinin uzun yıllar İslam'ı araştırdığını belirterek, "Dini bir nikah yapmak istedik. Dini nikahın olabilmesi için de eşimin Müslümanlığı kabul etmesi gerekiyordu. Bugün onun Müslüman olması hepimizi özellikle de beni son derece mutlu etti." diye konuştu.

İki çocukları olduğunu aktaran Nalcı, hafta sonu ilçede düğün yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Akşehir Müftü Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title