Haberler

Ciltteki Lekeler Hastalık Habercisi

International Hospital Etiler Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasibe Özkılıç, Ciltteki Beyaz Lekelerin Önemli Hastalıkların Habercisi Olduğunu Belirtti.

International Hospital Etiler Tıp Merkezi Dermatoloji Uzmanı Dr. Hasibe Özkılıç, ciltteki beyaz lekelerin önemli hastalıkların habercisi olduğunu belirtti.

Özkılıç yaptığı açıklamada, vücuttaki beyat lekelerin 'lupus' hastalığının habercisi olabileceğini söyledi. Bu hastalıkta, cildin üzerinde pullu, kelebeğe benzeyen lekelenmeler oluştuğunu kaydeden Özkılıç, bunun da bağışıklık sistemindeki sorundan kaynaklandığını ifade etti. Özkılıç, "Beyaz lekeler 'maling melanoma' denilen, karışık renkli, kenarları düzensiz görünümlü benlerle ortaya çıkan deri tümörüne de yol açabiliyor. Vitiligoda ise, vücudun değişik bölgelerinde normal cilt renginden çok daha açık tonda önceleri küçük sonları giderek büyüyen lekeler oluşuyorve bu lekeler bazen yarım santimetreye kadar ulaşabiliyor” dedi.

Özellikle kol ve bacaklarda ileri yaşlarda ortaya çıkan beyaz lekelerin lupus hastalığından kaynaklanabileceğini ifade eden Özkılıç, beyaz lekelerin kadınlarda erkeklere oranla daha yaygın görüldüğünü ancak beyaz lekeli mantar hastalığının erkeklerde daha sık göründüğünü belirtti.

İNDİRİMDEN ALDIĞINIZ ÜRÜNLERİ YIKAMADAN GİYİNMEYİN

Özellikle indirimli satışlardan alınan, çok sık giyilip çıkarılan kıyafetlerin mutlaka yıkanması gerektiğini belirten Özkılıç, ürünlerin özellikle iç yüzlerinden ütülendikten sonra giyilmesi gerektiğini söyledi.

Mantar enfeksiyonunun mutlaka tedavi edilmesi gerektiğini kaydeden Özkılıç, “Derinin ph dengesi bir defa bozulduysa, bundan sonra da bozulabiliyor. Mantara karşı her yıl yaz mevsiminden önce koruyucu tedaviler vermek gerekiyor. Ayrıca çamaşırların iç yüzünden ütülenmesi mantarın bulaşmaması açısından da büyük önem taşıyor” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title