Haberler

Çiçek: "Bu İş Mahkemenin İşidir"

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Hakkında Açılan Davayla İlgili, 'Hep Beraber Bu Süreci Göreceğiz. Biz Kendi İşimize Bakıyoruz. Bu İş Mahkemenin İşidir' Dedi.

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti hakkında açılan davayla ilgili, ''Hep beraber bu süreci göreceğiz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Bu iş mahkemenin işidir'' dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısına ilişkin açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

AK Parti hakkında açılan davanın iddianamesinin Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edildiği anımsatılarak, sürecin sorulması üzerine Çiçek, şu değerlendirmeyi yaptı:

''Bir hukukçu olarak konuya şöyle bakarım: Bu parti kapatma davası Anayasa Mahkemesine ilk defa açılıyor değil. Daha evvel de Anayasa Mahkemesine sayısız dava açılmıştır. Dolayısıyla Anayasa Mahkemesi, hem Anayasa, hem de kuruluş yasasına uygun olarak bu tip davalarda hangi usulü takip ediyorsa o üsul çerçevesinde bugün AK Parti'yle ilgili de bu süreci değerlendirmiştir.

Dolayısıyla bize ayrık, bize mahsus bir uygulama söz konusu değildir. Hep beraber bu süreci göreceğiz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Bu iş mahkemenin işidir. Yüksek Mahkeme bu süreci işletecek. Parti olarak da hukuken kendimiz için ne söylenmesi gerekiyorsa uluslararası hukuk açısından, kendi hukukumuz açısından, ortaya konulan iddialar açısından söylenmesi gereken ne varsa Anayasa'nın ve yasanın yetki çerçevesinde mahkemeye bildireceğiz.''

Çiçek, hükümet olarak kendi işlerine baktıklarını ifade ederek, ''Ekonomik gelişmeler en öncelikli meselelerimizdir. Yapılacak reformlar en öncelikli konular arasında bulunmaktadır'' dedi. Bakan Çiçek şöyle devam etti:

''AB süreci... Hep söylüyoruz ama buna rağmen 'bu süreç yavaşladı, yavaşlıyor' tarzında bütün anlatımlara rağmen bir kısım değerlendirmeler var. Bu sürecin en iyi şekilde işletilmesi, müzakere sürecinden başarı ile çıkmamız en öncelikli konularımızdır. Biz hükümet olarak kendi işimize bakıyoruz, öbür konu da Yüksek Mahkeme'nin işidir. Bunları birbirine karıştırmamak lazım. Doğrusunu isterseniz, biz karıştırmayalım ama başkaları da karıştırmasın. 'Yargıyı serbest bırakalım, rahat bırakalım' diyorlar, 'Yargıyı rahat bırakalım' diyenler de rahat bıraksın. Televizyon televizyon oralara koşup ikide bir bu konularda mütalaa sarf etmesinler. Dolayısıyla hepimiz hukuka ve yürürlükteki yasalara bu manada saygılı olalım. Biz kendi işimize bakalım, mahkeme kendi işine baksın.''

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, dünyada yaşanan ekonomik krizden Türkiye'nin en az hasarla etkilenmesi noktasında ekonomik konuları devamlı Hükümet'in gündeminde tuttuklarını belirterek, ''Değişen durumlara göre alınması gereken kararlar varsa bunları da vakit geçirmeden almak gerekmektedir. Bugün aldığımız kararlarla yapısal reformlara biraz daha hız vereceğiz'' dedi.

Üniversiteye giden öğrencilerin sayısının artırılmasının önemli olduğunu, buradan yola çıkarak geçen dönem 32'si devlet, 9'u vakıf üniversitesi olmak üzere toplam 41 üniversitenin kurulmasına imkan sağlandığını belirten Çiçek, şimdi Ardahan, Bartın, Bayburt, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Şırnak, Tunceli ve Yalova'da üniversite kurulmasına karar verildiğini, bununla ilgili kanun tasarısının Bakanlar Kurulu'nda imzaya açıldığını bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title