Haberler

Chp, Hablemitoğlu Cinayetinin Araştırılmasını İstedi

CHP, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren akademisyen Necip Hablemitoğlu cinayetinin Mecliste kurulacak bir komisyonla araştırılmasını istedi.

CHP, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren akademisyen Necip Hablemitoğlu cinayetinin Mecliste kurulacak bir komisyonla araştırılmasını istedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve arkadaşlarının imzasıyla hazırlanan araştırma önergesinin gerekçesinde, Türkiye'de bugüne kadar birçok faili meçhul cinayet gerçekleştiği, bu suikast ve cinayetlerin faillerinin ortaya çıkarılamamasının kamu vicdanında derin yara açtığı belirtildi.

Akademisyen Necip Hablemitoğlu'nun da 18 Aralık 2002'de Ankara'da evinin önünde silahlı suikaste uğrayarak hayatını kaybettiği, bugüne kadar bu suikastin arkasındaki kişi ve örgütlerin ortaya çıkarılamadığının ifade edildiği gerekçede, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Hablemitoğlu suikastiyle ile ilgili soruların yeniden gündeme geldiği anımsatıldı.

Gerekçede şöyle denildi:

" F-tipi örgütün özellikle emniyet teşkilatındaki ve devlet içerisindeki yapılanmasını darbe girişiminden 14 yıl önce belgeleriyle ortaya koyan Hablemitoğlu'nun, suikaste uğramasının arkasında Fethullahçı Terör Örgütü'nün olabileceği yıllardır ortada duran, ancak kararlılıkla araştırılmayan bir konudur. F-Tipi örgütün devlet içindeki önemli makamları nasıl ele geçirdiğini belgeleriyle ortaya koyduğu Köstebek kitabının, öldürülmesinden 3 ay sonra yayınlanabilmesi, gerçeklerin duyurulmasının bu örgüt tarafından engellenmeye çalışılmış olma ihtimalini de güçlendirmektedir.

Keza Hablemitoğlu'nun Türkiye'deki yabancı vakıfların faaliyetleri ile ilgili çalışmaları, suikastin arkasında yabancı güçlerin olabileceği ihtimalini de ortaya koymaktadır.

Tüm bu nedenlerle Necip Hablemitoğlu suikastinin tüm yönleri ile ortaya çıkarılması, cinayetin arkasındaki kişi ve örgütlerin ortaya çıkarılması ile suikastin yaşanmasında ihmali ve sorumluluğu bulunanların tespit edilmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulmalıdır."

Kaynak: AA / Politika

Necip Hablemitoğlu Veli Ağbaba Malatya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title