Haberler

CHP'den asgari ücret zammı önerisi: En az 3 bin 100 lira olmalı

Güncelleme:

Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar tahmininin yüzde 32,77 oranında arttığını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, asgari ücretin yüzde 32,77'lik artışla en az 3 bin 100 lira olması gerektiğini bildirdi.

Ağbaba, 2021'de uygulanacak asgari ücretin tespitine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa ülkelerine göre Türkiye'nin asgari ücret sıralamasında son sıralarda yer aldığını belirtti. Özellikle ocak ayından bu yana döviz kurlarında yaşanan artışların, ülkelerin asgari ücret sıralamasında, Türkiye'nin sondan ikinci sıraya kadar gerilemesine yol açtığını aktaran Ağbaba, ayrıca Türkiye'nin Avrupa ülkelerine göre de yüksek enflasyon oranı ile dikkati çektiğini ifade etti.

"EN AZ 3 BİN 100 LİRA OLMALIDIR"

Bu yılın başından itibaren döviz kurlarında yaşanan artış en çok asgari ücret ile geçinenleri etkilediğini, dolar kurunun artması kayıt dışı dahil olmak üzere yaklaşık 10 milyon civarında çalışanın gelir kaybı yaşadığını ileri süren Ağbaba, şunları kaydetti:

"Merkez Bankası kur verilerine göre, 1 Ocak 2020 tarihinde dolar 5,95 liradır. Merkez Bankası'nın 13 Kasım 2020 tarihli yıl sonu dolar tahmini ise 7,90 liradır. 1 Ocak 2020 tarihinden Merkez Bankası'nın son yıl sonu dolar tahmini arasında dolarda yaşanan artış yüzde 32,77 oranındadır. Asgari ücrete dolar kurunda yaşanan yüzde 32,77'lik artış göz önüne alındığında, 2 bin 324 lira net asgari ücrete en az yüzde 32,77 oranında zam yapılması gerekmektedir. Bu durumda asgari ücret, en az 776 lira zam ile net 3 bin 100 lira olmalıdır. Ayrıca asgari ücrette vergi kesintisine de son verilmelidir."

Kaynak: AA / Ekonomi

Cumhuriyet Halk Partisi Asgari Ücret Veli Ağbaba Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500

Yorumlar (10)

TÜRK:

Hesaplar neden dolar üzerinden yaparsın

1
6
yanıtYanıtla
Gercek Türk:

Tavsiyeniz nedir neler uzerinden yapilmali??

yanıt1
yanıt1
TÜRK:

Arkadaşlar burası ABD değil unutmayalım

0
7
yanıtYanıtla
İşci emekci:

Yoğurt dolarla zeytin dolar kısa dolarla herşey dolarla geliyor dolarla sayılıyor ama burası abd oluyor ama insanlara geline zam istemeye burası türkiye zirto

yanıt2
yanıt2
urfalı:

akıl almiyor asgari ücretliden vergi almayı.

5
1
yanıtYanıtla
Kybalion.:

Bence kamuda maaş durdurma yapılmadan asgari ücret artışı çok fazla olmayacak.

0
3
yanıtYanıtla
urfalı:

refarandum olsa asgeri ücretliden vrgi alınmasına bir oy çıkmaz.

2
1
yanıtYanıtla
asd:

zenginlerin hepsi evet oyu verir

yanıt1
yanıt0
HasTürk:

Maaşı lira ile alıp dolarla harcıyoruz dolara 10krş yükselme oluyor yağ 10lira zamlanıyor

0
0
yanıtYanıtla
AHMET ÖZTÜRK:

Bir sürü belediyeniz var. 3100 tl lik ücreti çalıştırdığınız işçilere verdiniz mi ki acaba

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title