Haberler

CHP'de İhraç Kararı ile 79 Kişi Disipline Verildi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan İl Teşkilatında, 22 Temmuz Genel Seçimlerinde Bağımsız Aday Mustafa Kul'a Destek Olma ve Parti Yönetimini Eleştirme Gerekçesiyle 79 Kişi Hakkında İhraç Kararı Alınarak Disipline Verildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzincan İl teşkilatında, 22 Temmuz Genel Seçimlerinde Bağımsız aday Mustafa Kul'a destek olma ve parti yönetimini eleştirme gerekçesiyle 79 kişi hakkında ihraç kararı alınarak disipline verildi.

CHP Erzincan İl teşkilatında 30 yıldır delegelik yapan ve İl Genel Meclis Üyesi olan Abdullah Sinan Acar, 79 kişinin kesin ihraç kararı ile disipline verildiğini söyledi. 79 kişinin içinde kendisin de olduğunu söyleyen Acar, bu karara tepkili olduklarını söyledi. Acar, "Benimle birlikte geçmiş dönemlerde CHP'nin il, ilçe ve belde teşkilatlarında başkan olarak veya yönetim kurulu üyesi olarak görev almış, CHP listelerinden geçmiş dönemlerde de il genel meclis üyeliği, belediye meclis üyeliği gibi görevlere seçilmiş , görevlerini hakkı ile yerine getirmiş ve halen bu görevlerde bulunan 79 arkadaşımızın, 22 Temmuz seçimlerinde Bağımsız adaya destek olma ve parti yönetimini eleştirme gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle disipline verildi" diye konuştu.

Partinin politikasını eleştiren Sinan Acar; CHP yönetiminin seçim başarısızlığının nedenlerini araştırmak, bulmak ve telafi etmek yerine, her gün daha da hırçınlaştığını iddia ederek; "Partiyi küçültmek daraltma çabalarının inatla devam ediyorlar. CHP yönetimi Erzincan da her birisi bir değer olan geçmiş dönemlerde ve bu gün hala kendi bölgelerinde partiye çok büyük katkılarının olacağını bildiğimiz eski ve yeni yöneticilerini her birisi kendi çevresinde sözüne itibar edilen kanaat önderlerini hiç tereddüt etmeden partiden ihraç etmeye karar vermişler bunu yaparken de formalite gereği bizlerden savunma istediler. Savunması istenilen arkadaşlarımızın bir çoğuna 13 Kasım günü saat 09: 00 da randevu verilmiş olmasına rağmen bu tebligatlar 13 Kasım ve 14 Kasım günü ancak posta yoluyla gönderildi" dedi

Artık CHP'nin mevcut yönetiminin son çırpınışları olduğunu ifade eden Acar; "Disiplin ve kesin ihraç ifadeleri bizim bir süredir alışık ve tanışık olduğumuz ifadelerdir. CHP Kurultayı'nın ardından Erzincan Delegasyonu kurultayda Genel Başkan Deniz Baykal'a oy vermediğinden dolayı, İl ve İlçe yönetimleri ve başkanları görevden alınarak yerlerine yeni yönetimler atanmıştı" dedi

İl Genel Meclis Üyesi olan Sinan Acar açıklamasında ihraç ve görevden alma girişiminin sadece Erzincan'la sınırlı olmadığının da altını çizerek, "Böyle bir anlayışı, böyle bir mantığı kabullenmemiz mümkün değildir.Bizler hala partiliyiz ve partimizi bizi ihraç edenlerden daha çok seviyoruz ve sahipleniyoruz. Bizlerden savunma alınmadan, hiçbir haklı gerekçesi olmadan bizlerin partiden ihraç edilmesi durumunda eskiden olduğu gibi bu günde bu olayın sadece ihraçlarla sınırlı kalmayacağını herkes bilmektedir" diye konuştu.

Acar, bundan sonra da mücadelelerini sürdüreceklerini belirterek, yapılan bu haksız kıyım karşısında sessiz kalmayacaklarını söylerken CHP Erzincan İl Yönetiminden konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

(İS-AA-Y)

17.11.2007 15:46 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title