Haberler

CHP 13. Olağan Gençlik Kurultayı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri uçağın Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili, "Bizim Suriye ile ne alışverişimiz var- Neden Suriye'nin iç işine burnumuzu sokuyoruz- Neden Suriye ile savaşın eşiğine kadar geldik- Her yerde bunu"...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeri uçağın Suriye tarafından düşürülmesiyle ilgili, "Bizim Suriye ile ne alışverişimiz var- Neden Suriye'nin iç işine burnumuzu sokuyoruz- Neden Suriye ile savaşın eşiğine kadar geldik- Her yerde bunu sorgulamamız lazım" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisinin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen 13. Olağan Gençlik Kolları Kurultayı'na katılarak bir konuşma yaptı.

CHP'de hiçbir zaman "bir adama bağlılık" anlayışının olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP'nin ilkleri bulunduğunu, CHP'lilerin de o ilkelere bağlı hareket ettiğini söyledi. CHP'nin düzene bağlı, düzenin paralelinde giden parti değil, düzeni değiştiren, düzene karşı parti olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, gençlerden halk için bir düzen kurmalarını, her zaman halktan yana durmalarını istedi. Gençlere Atatürk'ün "İdare-i maslahatçılar esaslı devrim yapamaz" sözünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Esaslı devrim yapacakların gidecekleri tek adres vardır, o da CHP'dir" dedi.

CHP'nin 8 yıl aradan sonra Gençlik Kolları Kurultayı'nı topladığını belirten Kılıçdaroğlu, bundan sonra ana kademe kurultayından önce mutlaka kadın ve gençlik kolları kurultaylarının gerçekleştirileceğini söyledi.

Gençlere her zaman güvendiğini, onların neyi ne zaman istediğini her zaman gözlemlemeye çalıştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Eğer bu ülkede gençlerin unutmaması gereken bir şey varsa o da şudur, Mustafa Kemal'in Türkiye'ye emanet ettiği tek bir grup vardır, tek bir kuşak vardır, o da gençlerdir. Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ve Bursa Nutku'nu unutmayın. Mutlaka ama mutlaka bir cebinizde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi bir başka cebinizde de Atatürk'ün Bursa Nutku'nu cebinizden ayırmayın" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bağımsızlığını kolay elde etmediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Hiçbir ülke bize Türkiye bağımsız olsun diye lütufta bulunmadı. Kendi bileğimizle, kendi gücümüzle, kendi azmimiz ve kararlılığımızla bağımsız Türkiye'yi kurduk ve yolumuza devam edeceğiz.

Bir şeyi daha unutmayın Mustafa Kemal, 'Savaş zorunlu olmadıkça cinayettir' demiştir. Yedi düvele karşı savaşmıştır, ama bu ülkenin onuru için savaşmıştır. ve savaşın sonunda şunu söylemiştir, 'Hem yurtta barış istiyoruz hem dünyada barış istiyoruz'. Daha dün bir uçağımız düşürüldü. Bizim Suriye ile ne alışverişimiz var- Neden Suriye'nin iç işine burnumuzu sokuyoruz- Neden Suriye ile savaşın eşiğine kadar geldik- Her yerde bunu sorgulamamız lazım. Öteden beri söyledim. Bu ülkenin bağımsızlığını ve bağımsızlığı elde etmek için verdiği mücadeleyi unutup, batının egemen güçlerinin Ortadoğu'daki taşeronluğuna savunmak Türkiye Cumhuriyeti'nin ve bizim, gençliğin kabul edebileceği bir şey değildir. Bütün komşularımızla dost geçinmek isteriz. Kimseyle savaşmak istemeyiz. Barış mı- Bütün dünyada. Özgürlük mü- Bütün dünyada. İnsan Hakları mı- Bütün dünyada. Ortak savunmamız gereken değerlerdir. O nedenle CHP'lilere ve CHP'li gençlere büyük görevler düşmektedir. CHP'li olmak kolay değildir. CHP'li olmak kolay değildir. Hele hele CHP'li genç olmak kolay değildir."

(Sürecek)

Muhabir: Barış Gündoğan / Ferhat Demircan - Seval Güler

Yayıncı: Ertuğrul Cingil - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kemal Kılıçdaroğlu Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title