Haberler

Ceylanpınar'da Suriye Sınırında İftar Yemeği

Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde geçen 16 Temmuzda El Nusra ile PYD güçleri arasında çatışma çıktı.

Suriye'nin Rasulayn İlçesi'nde geçen 16 Temmuzda El Nusra ile PYD güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda seken mermiler nedeniyle Ceylanpınar'da 3 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Çatışmaların ardından Rasulayn'daki kontrolü PYD güçleri ele geçirirken, sınır hattında güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Günlerdir tedirginliğin hakim olduğu Ceylanpınar'da, sınırın sıfır noktasında Tarım İş Sendikası tarafından 150 kişiye iftar daveti verildi. Öğretmenevi bahçesindeki iftar yemeğine; sendika üyeleri ve sıfır noktasında görev yapan gazeteciler katıldı. Akşam ezanının okunmasıyla açılan iftarın ardından konuşan Tarım İş Sendikası Şube Başkanı Nevzat Yıldırım, "Tarım-İş Sendikası olarak sınırda verdiğimiz iftarın tabiki bir anlamı vardır. Son 20 gündür Ceylanpınar'da çok sıkıntılı ve sancılı bir dönem yaşıyoruz. Bu sancılı dönemde insanlarımızla bir araya gelmek sıkıntılarımızı paylaşmak istedik. Burada 3 kişi hayatını kaybetti. Burada iftarımızı açmanın nedeni Ceylanpınar'ımızın her ne olursa olsun ve şartlar ne olursa olsun sürekli sağduyulu davranacaktır. Burası bizim memleketimiz, aramızda sadece bir tel örgü var. Oradaki de buradaki de bizim akrabalarımız. Burası sınırın sıfır noktası, silah sesleri de duyuluyor burada. Genel de iftarda top atılır iftar öyle açılır biz burada mermi sesleri altında iftarımızı açmayı düşündük. İnsanlarımıza ben sabırlı olmalarını diliyorum. Bu sıkıntılı sürecin geçeceğini düşünüyorum" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ceylanpınar El Nusra Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title