Haberler

Çevrecilerden Botanik Parkına Hastane Yapılması Kararına Tepki

ORDU'da yaklaşık 15 milyon TL harcanarak kurulan Botanik Parkı'nın sökülerek, yerine 800 yataklı Şehir Hastanesi yapılması kararının alınmasını protesto etti.

ORDU'da yaklaşık 15 milyon TL harcanarak kurulan Botanik Parkı'nın sökülerek, yerine 800 yataklı Şehir Hastanesi yapılması kararının alınmasını protesto etti. Botanik Parkı'nda toplanan protestocu grup bu karardan vazgeçilmesini istedi.

Merkez Altınordu İlçesi'ne bağlı Eskipazar Köyü'nde Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yaklaşık 15 milyon liralık harcamayla 116 dönüm arazi üzerine kurulan Karadeniz'in tek Botanik Parkı, Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi. Sağlık Bakanlığı tarafından kente yapılması planlanan 800 yataklı şehir hastanesi için yeterli büyüklükte arazi bulunamayınca, bu yaz halka açılması beklenen Botanik Park, hastaneye tahsisi için sökülmeye başladı. Ordu'daki çevreciler de bugün Botanik Parkı önünde toplanarak, buraya hastane yapılmasının yanlış bir karar olduğunu belirterek çalışmalardan vazgeçilmesi için çağrıda bulundu.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Gül Ersan, kentte yeşil alanların sürekli kaybedildiğini belirterek, "Botanik Park'a Şehir Hastanesi yapılması halinde şehrin tek yeşil alanıda yok edilecek. ORÇEV olarak, Botanik Park'ın korunması, hatta kullanıma açılması için çalışmaların tamamlanması gerekirken hastane için devredilmesini doğru bulmuyoruz. Sağlığın tamamen özelleştirilmesinin son adımlarından olan Şehir Hastanelerine bedava arazi verme anlayışı sonucu, kentimizin neredeyse tek yeşil alanını da kaybetmiş olacağız" dedi.

PROJE DAVALIK

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ise Belediye Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Şehir Hastanesi'nin Botanik Park'a yapılacağını söyledi. Başkan Enver Yılmaz, "Burayı devraldıktan sonra burada çalışmalar yapmak zorunda kaldık. Sulamadan kaynaklı olarak mevcut toprak özelliğini yitirmiş durumda. Buranın sadece aylık işletme maliyeti 200 bin lirayı buluyor. Bu çok ciddi bir rakam. Zaten projeyi yürüten yüklenici firma ile Orman Genel Müdürlüğü halen davalı durumdalar. Sağlık Bakanımızın ilimizi ziyaretinde sayın bakanımız mevcut Ordu Devlet hastanesini incelerken düşünülen Şehir Hastanesinin Botanik Parkın olduğu yere yapılması konusu gündeme gelmiş. Sağlık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığımız buranın devri ile ilgili bir mutabakata varmışlar. Yapılacak olan Şehir Hastanesi 700 milyon liraya mal olacak bir proje" dedi.

- Ordu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Eskipazar Altınordu Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title