Haberler

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sarı Açıklaması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Terörle mücadele sadece Türkiye'nin mücadelesi değildir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, "Terörle mücadele sadece Türkiye'nin mücadelesi değildir. Terör bütün dünyanın sorunudur, bütün dünyanın çözmesi gereken bir sorundur" dedi.

Sarı, partisine bağlı Seyhan İlçe Başkanlığı'nı ziyaretinin ardından, İl Başkanlığı'na da geçerek burada İl Başkanı Fikret Yeni'den parti çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Daha sonra AK Parti Sarıçam İlçe Danışma Meclisi toplantısına katılan Sarı, buradaki konuşmasında, Türkiye'nin uzun yıllardan beri terörle mücadele ettiğini bu mücadelesinde zaman zaman kendisini savunmak zorunda kaldığını belirtti.

Sarı, dünya kamuoyunun ve basının Fransa'da gerçekleşen saldırıya gösterdiği hassasiyeti, Türkiye'de yaşanan terör örgütü saldırılarına da göstermelerini arzuladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Terörle mücadele sadece Türkiye'nin mücadelesi değildir. Terör bütün dünyanın sorunudur, bütün dünyanın çözmesi gereken bir sorundur. Ama Fransa'da, Avrupa'da gerçekleşen bir terör eylemi için farklı bir tavır sergileyenler, Türkiye'deki terör eylemine farklı bir tavır sergiliyorlarsa, bu da dünya basının tavrını çok net bir şekilde ortaya koymaktadır. Biz terörle mücadelemize durmaksızın devam edeceğiz. Türkiye'nin her yeri terörden arındırılıncaya kadar, her bir terörist ele geçirilinceye kadar, bu operasyonlar devam edecek. Gerek Cumhurbaşkanımız gerekse Başbakanımız bu konudaki kararlı tutumunu her fırsatta söylüyor."

Bakan Sarı, Suriye'de yaşanan vahşeti de büyük bir üzüntüyle izlediklerini belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özellikle Suriyeli mültecilerin en çok sığındığı illerden olan Adana'da Suriyelilerin yaşadığı bu acı tabloyu biz de onlarla birlikte yaşıyoruz. Her gün ölen çocukları, kadınları, yaşlıları, Ege ve Akdeniz'de sahile vuran masum bedenleri gördükçe sorumluluğumuzun daha çok farkına varıyoruz. Uluslararası kurumlar ne kadar sessiz kalırsa kalsın, Türkiye olarak hiç bir zulmü gözardı etmedik. Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Türkiye çevresinde yaşanan bu elim hadiselere, terörist faaliyetlere ve uluslararası finans krizlerine rağmen, bazı kirli odakların beklentilerini boşa çıkartarak büyümesini sürdürücecektir. Dünyada gelişmiş ülkelerde yüzde bir büyüme hedefi koyduğu bir ortamda büyüme hedefimizi 2016 için yüzde 4,5, 2017 ve 2018 için yüzde 5 olarak belirlemiş olarak bir Türkiye'yiz."

Sarıçam Danışma Meclisi toplantısına ayrıca AK Parti Adana Milletvekili Mehmet Şükrü Erdinç, İl Başkanı Fikret Yeni, bazı belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA / Politika

Fatma Güldemet Sarı AK Parti Sarıçam Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title