Haberler

Çeşme Esnaf Odası Siyaset Üstü Kalacak

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimi 9 Şubat Pazar günü yapılacak.

Çeşme Esnaf ve Sanatkarlar Odası seçimi 9 Şubat Pazar günü yapılacak. Uzun yılların ardından ilk kez üç iddialı adayla seçime gidilecek. Adaylardan Kadir Gürsel Karakurt tüm partilerden temsilcilerle oluşturdukları yönetim kurulu sayesinde partiler üstü bir hizmete talip olduklarını söyledi. Odaya kayıtlı her esnafın başları üzerinde yeri olduğunu, kimseye siyasi görüşü nedeniyle farklı muamele yapılmayan bir esnaf odası özlemini gerçekleştirmek istediklerini belirten Karakurt, "Biz bağımsızız. İçimizde hem CHP'lisi, hem AK Parti'lisi, hem de MHP'lisi var. Biz tüm esnafı temsil ediyoruz. Bizim partimiz 'Ekmek Partisi'. Esnafın işine siyaset karışmaması lazım. Özellikle de hiç kimsenin kendi siyasi kariyerleri için esnaf odasını bir araç olarak görmemesi gerekir. Biz kendimizi siyasetten tamamen soyutlayarak, şu ana kadar tespit ettiğimiz bazı eksikleri gidermek için esnaf adına yola çıkıyoruz. Örneğin odamızın bir tane sözleşmeli avukatının yok. Bu ilk öncelikli konumuz olacak. Çünkü esnaf zaman zaman işiyle ilgili sorunlar yaşıyor. Bunu çözecek olan avukatlardır" diye konuştu.

GENİŞ KATILIMLI DANIŞMA KURULU OLUŞTURACAZ

Çeşme esnafının isteklerinin en sağlıklı bir biçimde dile getirilmesi ve sorunların aktif bir şekilde çözülebilmesi için, her meslek grubundan odaya kayıtlı üye sayısı oranında temsilcinin olacağı, geniş katılımlı bir danışma kurulu oluşturmayı planladıklarını belirten Kadir Gürsel Karakurt sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kurul sıklıkla bir araya gelecek. Her 15 günde bir esnafı ekmek teknesinde ziyaret edecek ve sorunları yerinde saptayacak. Ayrıca turistik bir bölge olmamız nedeniyle, her yıl sezona girerken esnaf arkadaşları toplayıp önerilerini alacağız. Buradan çıkacak güncel tavsiye kararlarını yerel yöneticilere aktaracağız. Çeşme'nin en büyük sorunlarından biri de vergi mükellefi olmayan, kaçak ve seyyar çalışanlar. Bu da Çeşme esnafına zarar vermekte. Biz mutlaka üstüne gideceğiz. Tüzüğümüz ve kanunlar çerçevesinde bir kaçak ihbar hattı oluşturup kaymakamlık, belediye ve vergi dairesiyle iş birliği yapacağız."

ESNAFIN KARARINA SAYGIMIZ SONSUZ

Tüm esnafı temsil eden çok iyi bir liste oluşturduklarını vurgulayan Karakurt, kendilerini mesleklerinde kanıtlamış arkadaşlarıyla bir ekip çalışması gerçekleştireceklerini, hiçbir zaman bireysel şovlara tenezzül etmeyeceklerini ifade ederek, "Diğer iki aday arkadaşımız ile birlikte Çeşme esnafı için en iyisini istiyoruz. Ama biz esnafımıza daha faydalı olacağımıza inanıyoruz. Söz artık esnafımızda. Verecekleri karara saygımız sonsuz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Karakurt Çeşme Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title