Haberler

Çelik: "Kutsallarımız Üzerinden Siyaset Yapmak İğrenç"

17. Milli Eğitim Şurası 5 Gün Süren Çalışmalarını Sonlandırdı. Milli Eğitim Bakanı Çelik Kapanış Konuşmasında, Şura'ya İlişkin "Eğitim Dinselleştirilmek İsteniyor, Laik Eğitim Elden Gidiyor" Şeklinde Karşı Propaganda Yapıldığını Savunarak, "Din Üzerinden, İmam Hatip Okulları Üzerinden Kutsallarımız Üzerinden Günlük Küçük Politikalar Yapılmasını Tek Kelimeyle Bakın Tek Kelimeyle İğrenç Bulurum. Bunlar Üzerinden Muhalefet Yapılmasını da Etik Bulmadığımı, İğrenç Bulduğumu İfade Etmek İstiyorum" Dedi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 17. Milli Eğitim Şurası’na yönelik karşı propaganda yapıldığını iddia ederek, “Din üzerinden, imam hatip okulları üzerinden kutsallarımız üzerinden günlük küçük politikalar yapılmasını tek kelimeyle iğrenç buluyorum. Muhalefet yapılmasını da iğrenç buluyorum” dedi.

17. Milli Eğitim Şurası 5 gündür sürdürdüğü çalışmalarını tamamladı. Bakan Çelik, Şura üyelerine yönelik kapanış konuşması yaptı. Çelik, Şura’nın katılımcılarına teşekkür ederken, 17’nci şuranın son 5 Şura’ya göre katılımcı profili açısından daha çeşitli olduğunu söyledi. Çelik, Şura çalışmalarından eğitimin tüm kademelerine ilişkin tavsiye niteliğinde kararlar alındığını belirtirken, Şura’da 8 yıllık zorunlu eğitimin yeterli olmadığı, 12 yıla çıkartılmasının prensip olarak kararlaştırıldığını söyledi. Çelik, Şura’nın özel öğretim kurumlarının teşvik edilmesi yönünde de karar aldığını ifade ederken, ortaöğretimin yeniden yapılandırılmasında lise türlerinin azaltılarak, üçe indirilerek program çeşitliliğinin benimsediğini bildirdi.

Çelik, üniversiteye giriş sistemiyle ilgili olarak da Şura’nın kanaatini ortaya koyduğunu belirtirken, komisyon çalışmaları sırasında farklı, genel kurulda farklı görüşün ortaya çıktığı yönündeki görüşlere tepki gösterdi. Çalışmaları hükümetin ilk tavrından geri döndüğü yönünde yorumlanmasının yanlış olacağını vurgulayan Çelik, “Bu kesinlikle ideolojik bir bakış açısı olur. Çünkü başta ben Bakan olarak arkadaşlarım komisyonlarda dikte ettirici bir irade ortaya koymamışlardır. Komisyonlarda da koymadılar genel kurulda da koymamışlardır” dedi. Alınan kararlara herkesin saygı duyması gerektiğini kaydeden Çelik, “Komisyondaki gibi olsa da saygı duyulmalıydı buna da saygı duyulması gerekir. Farklı taraflara çekmeyi ben etik bulmuyorum” dedi.

Çelik, Şura’ya ilişkin “eğitim dinselleştirmek isteniyor, laik eğitim elden gidiyor” karşı propagandaların da yapıldığını savunarak, “Şura’nın şahsı manevisine yönelik bu ithamları reddediyorum, kabul etmiyorum” dedi. Devletin olmazsa olmaz niteliklerinden birinin laiklik olduğunu, Türkiye’de eğitimin de laik olduğunu vurgulayan Çelik, şöyle dedi:

“Türkiye cumhuriyetin temel nitelikleri bizim ortak paydalarımızdır. Hükümet olarak ben Hüseyin Çelik olarak Milli Eğitim Bakanı olarak din üzerinden, imam hatip okulları üzerinden kutsallarımız üzerinden günlük küçük politikalar yapılmasını tek kelimeyle bakın tek kelimeyle iğrenç bulurum. Ama bunlar üzerinden muhalefet yapılması, bu unsurlar kullanılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na, benim şahsıma ve hükümetime karşı muhalefet stratejisi geliştirmeyi de tek kelimeyle de etik bulmadığımı, iğrenç bulduğumu ifade etmek istiyorum. Din siyasete alet edilmemelidir. Muhalefete de alet edilmemelidir, medyaya da alet edilmemelidir.”

Bakan Çelik, Şura masraflarının Milli Eğitim Vakfı’nca karşılandığını söyledi. Masrafların yaklaşık 700 bin YTL olduğu öğrenildi.

FRANSA OYBİRLİĞIİYLE KINANDI

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title