Haberler

Çay Saatinin Vazgeçilmezi, Lor Peynirli Tuzlu Kek

Güncelleme:

Beslenme Diyet ve Fitoterapi Uzmanı Gizem Keservuran, inek sütünden elde edilen lor peynirinin sağlığımız için mucize bir peynir olduğunu belirtti. Çay Saatinin Vazgeçilmezi, Lor Peyniri İle Tuzlu Kek verdi.

Lor peynirinin düşük tuz, yağ oranı ve enerji değeri ile diyet, yüksek protein, kalsiyum, fosfor değeriyle de beslenme listelerinde mutlaka bulunması gereken peynirlerden biri olduğunu kaydetti.

"Lor peyniri inek veya keçi sütünün kestirilmesi ile yapılan ve peynir altı suyunun besleyici içeriği ile zenginleşmiş bir peynirdir. İnek sütünden elde edilmesine rağmen inek peynirindeki antijenik proteinleri içermez. Üstelik içinde serum protein dediğimiz özellikle sporcuların aradığı bir proteine sahip. Bu protein kemik sağlığı için, bağışıklık sistemi zayıf kişiler ve bebekler için büyük önem taşıyor. Lor peyniri vitamin içeriği ile de değerli bir peynir. İçindeki proteinin yumurtadan daha yüksek biyolojik değeri var. Yumurta alerjisi olan kişiler, Lor yiyerek bu protein ihtiyacını da çok rahat karşılayabilir. Tüm bu özelliklerine rağmen Lor peyniri sadece böreklerde iç harç malzemesi olarak kullanılıyor ya da makarnaya konuluyor. Oysa lor peynirini günün her saati farklı öğünlerde tüketmek mümkün. Fiyatı da uygun olan lor peynirini değişik tariflerle kahvaltılarda,öğlen ve akşam yemeklerinde kullanabilirsiniz. Çocukların beslenmesi için de çok önemli olan bu peyniri, anneler çocuklarına ev yapımı reçellerle süsleyerek verebilirler. Diyetlerde kilo kontrolünde hem tok kalarak sağlıklı kilo verebilir hem de ihtiyaç duyduğunuz değerli proteinleri de lor peynirinden alabilirsiniz."

LOR PEYNİRİ KALSİYUM VE FOSFOR ZENGİNİ

Lor peynirinin 100 gramında 700 mg kalsiyum, 650 mg fosfor bulunuyor. Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey'in tam yağlı lor peynirinin, Türk Gıda Kodeksine göre 100 gramı günlük kalsiyum ihtiyacınızın % 90'nını karşılıyor.

LORLU TUZLU KEK

MALZEMELER:
3 adet yumurta
2 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
200 gr kadar Muratbey Lor Peyniri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kadar ince kıyım doğranmış dereotu
2 yemek kaşığı kadar ince kıyım doğranmış maydanoz
2,5 su bardağı tam buğday unu
1 tatlı kaşığı Tuz
Kek kalıbını yağlamak için Muratbey Tereyağı

YAPILIŞI:

Yumurtaları mikserle köpürünceye kadar çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.

İnce kıyım doğranmış maydanoz, dereotu ve lor peynirini ilave edip kaşıkla güzelce karıştırın. Orta boy bir kek kalıbını tercihen Muratbey tereyağı ile yağlayın ve kalıbın tabanına ve yanlarına bolca susam serpin. Harcı kalıba dökün.

Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.

Kaynak: Bültenler / Yemek Tarifi

Yemek Tarifi Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title