Haberler

Çanakkale: Gökhan'dan Anafartalar Otel Açıklaması

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Önümüzdeki Ay Ortalarında Yeniden Satışa Çıkarılacak Olan Kordon Boyundaki Mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne Ait Olan Anafartalar Oteli'nin 7. Katının Kaçak Olduğunu Belirterek, "O Yeri Satarken Bir Satıcı Olarak Dürüst Olmamız Gerekir. Sattığımız Malın Ne Olduğunu Açık ve Net Bir Biçimde Alıcılara İfade Etmemiz Gerekir" Dedi.

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, önümüzdeki ay ortalarında yeniden satışa çıkarılacak olan kordon boyundaki mülkiyeti İl Özel İdaresi'ne ait olan Anafartalar Oteli'nin 7. katının kaçak olduğunu belirterek, "O yeri satarken bir satıcı olarak dürüst olmamız gerekir. Sattığımız malın ne olduğunu açık ve net bir biçimde alıcılara ifade etmemiz gerekir" dedi.

Gökhan, Anafartalar Otel ile ilgili son günlerde birçok spekülasyonlar yapıldığını belirterek, "Artık bu tür spekülasyonlara son verilmelidir. Orası bir kamu malıdır. Ama orasını satarken bir satıcı olarak dürüst olmamız gerekir. Sattığımız malın ne olduğunu açık ve net bir biçimde alıcılara ifade etmemiz gerekir. Bu yerin kaçıklığı henüz bitmemiştir ve o otelin 7. katı kaçaktır. Ayrıca satış sırasında birşeyin daha belirtilmesi gerekmekteydi. Mevcut otelin bulunduğu arsa bugünkü imar planı gereği 6 kat değildir, 5 kattır. Yani alıcılar oranın arsasının 5 katlı olduğunu bilerek almalıdırlar. 6 kat yasal katı vardır ama koruma planı çerçevesinde şuanda oranın imar durumu arsası 5 kata indirilmiştir. Yani bugün orayı alan şahsiyet orayı yıkıp yeni bir bina yapacak olursa ancak 5 katlı bina yapabilir" dedi.

Belediye başkanı Ülgür Gökhan, bir İl Genel Meclisi üyesinin bu yerin 7. katının kaçak olarak yapılmasında belediyenin rolünün olduğu konusunda açıklamalar yaptığını hatırlatarak, "Eline verilen bir kağıdı okuyarak gerçeği yansıtmayan bu açıklamalarda bulunan İl Genel Meclisi üyemiz bunu araştırsaydı gerçekleri görebilirdi. Bu konuda otelin çatısının belediye meclisi tarafından tamamının koruma kurulu kararına uyulmadığı için geciktirildiğine ve dolayısı ile özel idarenin bu konuda haksızlığa uğratıldığı konusundaki suçlamalarda kesinlikle gerçek dışıdır. Tam tersine kaçak olarak yapılan bina koruma kurulunu aldatmak suretiyle çatı örtüsü yapılacağı ifadesiyle müracaat edilmiş, ancak çatı örtüsü yerine 7. kat olarak çatı katı yapılmıştır. Bunun üzerine de hem bu mühürleme işlemi konusunda belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri orada görevlerini ihmal ettikleri için değil, kaçak katı mühürlemedikleri için görevi ihmalden ağır ceza mahkemesi önüne çıkmışlardır. Daha sonra burası mühürlenmiş, ilgililer cezadan kurtulmuş, buna itiraz eden özel İdare'nin itirazları da Danıştay tarafından reddedilmiştir. Burada tamamen ben yaptım oldu anlayışı ile yapılmış olan bu kaçak kat uzun üre de kamuoyunu meşgul etmiştir. Zamanın Valisi'nin ricası üzerine işin yasal hale getirileceği varsayılarak kurul kararından sonra işlemler bir süre durdurulmuş, ancak bunun ardından gerekli yasal işlem yapılmıştır. Şu an bu binanın 7. katı kaçaktır ve gerekli satış işleminin ardından içi boşaltıldığında bu kaçak bölüm yıkılacaktır" dedi.

Belediye başkanı Ülgür Gökhan bir basın mensubunun aynı bölgede yeralan polis evi ve birkaç binanın da aynı şekilde 7. katlarının bulunduğunu ve bunlarında yıkılmasının gerekip gerekmediği soruna da işe şu cevabı verdi. "Bu konuda tam anlamıyla bir bilgim yok. Bunlar ruhsatlı binalar. Ancak bunu ihbar olarak kabul edeyim. Araştırıp bu konuda sizlere daha geniş bilgi veririm" diye konuştu.

OTELİN İHALESİ 16 OCAK'TA YAPILACAK

Öte yandan daha önce açılan ihalelerde alıcısı çıkmadığı için satılamayan Anafartalar Oteli'nin Çanakkale İl Encümen Başkanlığı tarafından 8 milyon 653 bin YTL muhammen bedel üzerinden yapılacak satışı ise Ocak 2007 tarihinde saat 10.15'te Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nde kapalı teklif usulüne göre yapılacak. Otelin satışına katılmak isteyenler gerekli olan teknik şartnameyi Çanakkale İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nden alabilecekler.

(AÖ-MŞ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title