Haberler

Çanakkale'de Demokrasi ve Şehitler Mitingi

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "İnşallah bundan sonra yani 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de siyaset de bambaşka olacak.

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "İnşallah bundan sonra yani 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de siyaset de bambaşka olacak. Türkiye'de yatırımda, eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, hangi alanda olursa olsun, çok daha beraberlik içerisinde, çok daha birbirimizi iyi anlayarak, yarınları planlayarak bambaşka bir altın sayfayı beraber açacağız." dedi.

Turan, Vali Hamza Erkal, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mithat Kemal Algül, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ile vatandaşlar ellerindeki Türk bayraklarıyla Yenikapı'da düzenlenen Barış ve Demokrasi Mitingi'ni, Çanakkale İskele Meydanı'nda kurulan ekranlardan takip etti.

Turan, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'da tarihi bir mitingi izlediklerini söyledi.

"Mesele vatansa, gerisi teferruattır" diyen anlayışı hep beraber meydandan alkışladıklarını aktaran Turan, "24 gündür il başkanımızın öncülüğünde, valimizin desteğiyle, diğer teşkilatlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, partilerimizin desteğiyle muazzam bir beraberliği her akşam bu meydanda gösterdik." diye konuştu.

Turan, 18 Mart'ta milli egemenliğe kastedenlere, yan bakanlara bu topraklarda "dur" dendiğini ifade ederek, "15 Temmuz'da da adeta 'Çanakkale Geçilmez' ruhunu, Türkiye'yi geçilmez yapan aziz milletimizi, şehitlerimizi ve gazilerimizi bu meydandan tekrar selamlıyorum. Allah bu millete bir daha kötü günler yaşatmasın. Ancak yaşattığı zaman da daha büyük birlik ve beraberliği hepimize göstersin." diye konuştu.

"O gün sözüm ona iç savaş çıkaracaklardı. Sözüm ona milleti böleceklerdi." şeklinde konuşan Turan, şöyle devam etti:

"Bizi böldüler mi? Bizi bölebilirler mi? Tam aksine siyasi polemik yapılan, zaman zaman kavga ettiğimiz, sıkıntı yaşadığımız rakiplerimizle bile kucaklaştık. Bir araya geldik, Meclis'te tüm partiler ortak bildiriye imza attık. Meydanlarda miting yaptık. Bu meydanda CHP'siyle, MHP'siyle, AK Partisi'yle hep beraber buluştuk, dosta düşmana Türkiye'nin gücünü, bu milletin gücünü herkese göstermiş olduk. Bölmek ne? Daha çok birleştik, bir araya geldik, birbirimizi anladık. İnşallah bundan sonra, yani 15 Temmuz'dan sonra Türkiye'de siyaset de bambaşka olacak. Türkiye'de yatırımda, eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, hangi alanda olursa olsun, çok daha beraberlik içerisinde, çok daha birbirimizi iyi anlayarak, yarınları planlayarak bambaşka bir altın sayfayı beraber açacağız. Bu miting (Yenikapı) dünyaya ve Türkiye'ye örnek bir mitingdi. Siyasi polemik yaparız ancak 'Mesele vatansa, bayraksa asla yan bakmayız, asla beraber olmaktan çekinmeyiz' dedik ve bugün hepimiz bir araya geldik."

"Belediye başkanını burada görmek isterdim"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, çok güzel bir tabloyla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Milletvekilinin, sivil toplum kuruluşlarının, komutanların, valinin, il müdürlerinin, siyasi partilerin, herkesin burada olduğunu aktaran Turan, şunları kaydetti:

"Ancak kim kızarsa kızsın şunu söylemek hakkımdır. Bu akşam bu şehrin belediye başkanını burada görmek isterdim. Bu şehrin belediye başkanı nasıl ki HDP'nin toplantısına katılıyorsa, bu şehrin aziz vatandaşlarına, hemşehrilerine selam verme borcu vardır. Bu şehrin partili gözetmeksizin, bürokrat gözetmeksizin herkes buradaysa, 24 gün gelmemiş olabilir, işi çıkmış olabilir, mazereti olabilir ama son toplantımıza, kendi genel başkanının gösterdiği nezaketi göstererek, buraya katılmasını beklerdim Çanakkaleli olarak. Siyasi polemikler bir yana ama bir daha söylüyorum HDP'ninki diğer terör örgütleriyle arasına mesafe koyamayan partinin toplantısına katılacaksın, valinin, vekilin, komutanın, sivil toplum kuruluşlarının, herkesin burada olduğu toplantıya katılmayacaksın. Binlerce kere yazıklar olsun diyorum."

Barışın ağızda değil yürekte, demokrasinin ağızda değil kalpte, vatan, millet, bayrak sevgisinin şiirde değil akılda olduğunu belirten Turan, "Çarşamba gününe kadar Cumhurbaşkanımız meydanlardayız dedi. Çünkü darbe başarılı olursa AK Parti değil hükümet gidecekti, valilik, belediye, siyasi partiler ve basın kapanacaktı. Darbe bu millete karşıdır. Bunun partisi olmaz." diye konuştu.

"Bu milletin iman dolu göğsünü hesap edemediler"

Turan, kavga etmeyeceklerini, milletin, bayrağın, devletin yanında olan kim varsa baş tacı edeceklerini dile getirdi.

Darbeyi yapanların her şeyi hesap ettiğini ifade eden Turan, "Kim sıkı yönetim komutanı, kim vali, kim rektör ismi belliydi. Bu milletin geleceğine kastettiler, her şeyi hesap etiler, göze aldılar. Ancak bu milletin iman dolu göğsünü hesap edemediler. Biz Türkiye Cumhuriyeti'yiz. Biz yedi düvele yettik. Yine yeteriz Allah'ın izniyle yeri geldiği zaman." dedi.

Turan, çok büyük kavgalar verdiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:

"Meclis'te büyük yasalar çıkardık. Ancak hep bizim karşımızda oldular. O yüzden bir kusur varsa bizim değil, hepimizin kusuru. Rahmetli (Bülent) Ecevit'ten tutun, herkes bunların okullarına gitti, destek oldu. İyi niyetle bunları yaptı. Nasıl bir hainlikle karşı karşıya olduğumuzu belki hesap edemedik ama bu meydanda olmak, Yenikapı'da olmak, bu anlayışı yani 'Yeter artık, defolun ülkemizden' deme anlayışını ortaya koydu. Bu ülkede darbe girişimini bırakın kendisini, 'd'sini aklına getirenlere bu ülkeyi dar edeceğiz."

"Helal olsun size"

Vali Hamza Erkal da Yenikapı'daki mitingi hep birlikte izlediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyada hiçbir lidere nasip olmayacak kadar büyük bir kalabalıkla, herkesi muhabbetle kucakladığını belirten Erkal, "Bu vatanın gerçek sahipleri olduklarını gösterdiler. Sizler de 24 gündür bu meydanı sahiplenerek, birbirinize kenetlenerek, tek yürek, tek ses, bu memleketin gerçek evlatları olarak kendinizi gösterdiniz. Helal olsun size." diye konuştu.

Erkal, bugün söylenecek ne varsa hepsinin söylendiğini ifade ederek, "Burada oluşumuzun tek nedeni vatana sahip çıkmak için. Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür bir memleket olduğunun mührünü buraya çaktık." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Bülent Turan AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title