Haberler

Çakır'ın Yönettiği Maçta Ukrayna Şov

Güncelleme:

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda D Grubu'nda yapılan maçta ev sahibi Ukrayna, İsveç'i yendi.

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda D Grubu'nda yapılan maçta ev sahibi Ukrayna, İsveç'i 2-1 yendi.

MAÇIN HAKEMİ, ŞAMPİYONANIN EN GENCİYDİ

Karşılaşmayı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını ise Bahattin Duran ve Tarık Ongun üstlendi. Çakır, karşılaşma süresince iki sarı kart gösterdi. Şampiyonada görev yapan 12 hakem içinde en genç isim olarak dikkati çeken Çakır, 11. dakikada Ukraynalı oyuncu Selin ile girdiği bir pozisyon sonrası İsveçli Kallstrom ve 83. dakikada Ukraynalı Voronin'e yaptığı faulün ardından yine İsveçli Elm'e sarı kart çıkardı.

ELMANDER FORMA GİYDİ

Bu arada İsveç Milli Takımı'nda Galatasaraylı futbolcu Johan Elmander de forma giydi. Spor Toto Süper Final'in son haftasında oynanan Fenerbahçe derbisinde sakatlanan İsveç'in golcü oyuncusunun bu maçta forma giyip giyemeyeceği merakla bekleniyordu. Teknik direktör Erik Hamren, 71. dakikada yaptığı değişiklikle Elmander'i, Rosenberg'in yerine oyuna aldı. Elmander 90. dakikada boş kaleye şutunda isabet bulamayınca takımını beraberlik golünden etmiş oldu.

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başlarken hem Ukrayna hem de İsveç karşılık ataklarla geçilen 20 dakikada aradığı pozisyonları ve golü bulamadı.

23. dakikada Ukrayna çok net bir gol fırsatından yararlanamadı. Takım arkadaşı ile verkaça giren Shevchenko, ceza sahası sağ çaprazından altı pasa doğru girdi. Ancak kalecinin sağ alt köşesine vurduğu etkisiz vuruş, kale dibinin yanında auta çıktı.

İlk 20 dakikadan sonra her iki takımda oyundaki tempoyu arttırırken bu kez İsveç net bir pozisyondan yararlanamadı. Ceza sahasının sağ tarafında topla bir anda buluşan Rosenberg'in çektiği şut oldukça etkisizdi. İsveç adına önemli bir fırsattı.

İki takımda üst üste net pozisyonlardan yararlanamadı. Ukrayna çok net bir fırsatı daha tepti. Shevchenko'nun soldan kestiği topta oluşan karambolde arka direkte topla buluşan Yarmolenko'nun vuruşunu Isaksson kurtardı ve top kornere gitti. Kornerden ise bir sonuç çıkmadı.

Ibrahimovic ile etkili gelen İsveç direği geçemedi. Sağ kanattan Ukrayna ceza sahası içine yapılan ortada Ibrahimovic arka direkte kafayı vurdu. Top Pyatov'un bakışları arasında direğe çarptı.

İlk yarının son 10 dakikasına yüksek bir tempoda geçildi. Bu sefer de ev sahibi Ukrayna gole çok yaklaştı. Gusev'in sağ çizgiden arka direğe yaptığı mükemmel ortada alt pasa yakın bir yerde topla bomboş buluşan Konoplyanka'nın volesi büyük bir farkla dışarı çıktı.

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol olmazken iki takımda soyunma odasına 0-0 eşitlikle gitti.

İKİNCİ YARIYA İSVEÇ GOLLE BAŞLAMIŞTI

İkinci yarıya İsveç golle başladı. İsveç'te sahne çıkan isim Ibrahimovic. Ceza sahasına sağ kanattan yapılan ortada topla buluşan Kallstrom, hemen altı pastaki Ibrahimovic'i gördü. Milanlı oyuncu, tek vuruş ile Pyatov'u avladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Ukrayna'nın Ibrahimovic'e cevabı geçikmedi yalnızca 3 dakika sonra Shevchenko skora dengeyi getirdi. Gusev'in ceza sahasına yakın çizgide sağ kanattan sol ayağı ile yaptığı ortada penaltı noktası üzerinde Mellberg'den önce davranan Shevchenko, güzel bir kafa vuruşuyla golü attı:1-1.

Beraberliği yakaladıktan sonra galibiyet golü için İsveç kalesine yüklenen Ukrayna'da emektar yıldız Shevchenko 61. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Sol kanattan kullanılan kornerde ön direğe inanılmaz bir koşu yapan Shevchenko, kafayı vurdu ve takımını 2-1 öne geçirdi.

71. dakikada İsveç'te son oyuncu değişikliği yapıldı. Rosenberg oyundan çıkarken, Galatasaray'ın yıldızı Johan Elmander oyuna giren isim oldu.

Beraberlik için Ukrayna kalesine yüklenen İsveç aradığı golü bir türlü bulamayınca ev sahibi Ukrayna, 2-1'lik galibiyetle turnuvaya 3 puanla başlayan taraf oldu. 

Kaynak: AA / Spor

Cüneyt Çakır Ukrayna İsveç Spor Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title