Haberler

Bush: 'El Kaide Hala Tehdit'

ABD Başkanı George W. Bush, Beyaz Saray'ın Kongre'ye Sunulmak Üzere Hazırladığı Raporda, Irak'taki Gelişmelerin Yetersiz Olduğunun Kabul Edilmesine Rağmen, 'Irak'ta ABD'nin Kazanabileceğini' Söyledi.

ABD Başkanı George W. Bush, Beyaz Saray'ın Kongre'ye sunulmak üzere hazırladığı raporda, Irak'taki gelişmelerin yetersiz olduğunun kabul edilmesine rağmen, ''Irak'ta ABD'nin kazanabileceğini'' söyledi.

Bush, Irak'taki Amerikan askerlerinin çekilmesi taleplerine yanıt vermek için Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, ''Irak'ta başarılı olabileceğimizi düşünüyorum ve bunu yapmak zorunda olduğumuz biliyorum. Bu zor bir savaş. Bu kritik anda çabalarımızı arttırırsak, birliklerimizin eve dönüş tarihini öne çekebiliriz'' diye konuştu.

Irak'taki Amerikan askerlerinin zamanından önce çekilmesinin talep edildiği tüm yasa tasarılarını veto edeceğini belirten Bush, ABD'nin Irak'taki stratejisinin değişip değişmeyeceğinin, kendisine Eylül ayında sunulacak olan rapora bağlı olduğunu kaydetti.

Beyaz Saray'ın bugün açıklanan, Irak ile ilgili geçici raporunun ardından, Eylül ayında, ABD'nin Irak'taki güçlerinin komutanı Orgeneral David Petraeus'un kapsamlı raporunu alacağını kaydeden Bush, ''Bu raporu bekliyorum. Bu rapor doğrultusunda, 15 Eylül'den sonra, ihtiyaç olursa bir karar alınır'' dedi.

Beyaz Saray tarafından Kongre'ye sunulmak üzere hazırlanan ara raporda, Irak hükümetinin ekonomik, siyasi ve askeri alanlarda ancak kısmen bir ilerleme sağlayabildiği ve ''Irak'taki güvenlik durumunun hala karmaşık ve aşırı derecede zor, ekonomik durumun eşitsiz'' olduğu, siyasi uzlaşmanın ise sürüncemede kaldığı belirtilmişti.

ABD Savunma Bakanı Robert Gates ve Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ın gelecek ay başında Irak ile ilgili bir diplomatik görev için Orta Doğu'ya gideceğini açıklayan Bush, Gates ve Rice'ın ABD'nin müttefikleriyle görüşeceğini ve ABD'nin taahhütlerini yineleyeceğini belirtti.

Bush, ''Irak'taki demokratik hükümete bölgesel ve uluslararası desteği artırmak için diplomasiyi de kullanıyoruz'' dedi.

Condoleezza Rice'ın gelecek hafta da İsrail ve Filistin'i ziyaret etmesi bekleniyor.

Basın toplantısında eleştirilere rağmen Irak Başbakanı Nuri El Maliki'ye güvendiğini belirten Bush, ''Evet ona güveniyorum, ne kadar zor bir iş yaptığını anlıyorum. Mazeret aramıyorum ama bu iş zor'' diyerek daha fazla sabır istedi.

Terör örgütü El Kaide'nin hala tehdit oluşturduğunu söyleyen Bush, ''Hala tehlikeliler ve bu yüzden Afganistan'da, Irak'ta ve onları bulduğumuz her yerde başarılı olmamız önemli'' dedi.

Bush, El Kaide terör örgütünün günümüzde, 11 Eylül saldırısı öncesindeki gücünü koruduğu yolundaki iddiaların asılsız olduğunu da savundu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title