Haberler

Bursa 'Kardeş' Dinlemedi

Spor Toto Süper Lig'd 9.

Spor Toto Süper Lig'd 9. hafta maçında Ankaragücü ile Bursaspor Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya geldi. İki 'kardeş kulübün' oldukça zevkli geçen maçında kazanan taraf 5-1'lik skorla Bursaspor oldu.

Buraspor'a galibiyeti getiren goller, karşılaşmanın 16. dakikasında İbrahim Öztürk, 27. dakikasında Turgay Bahadır, 31. dakikasında Ömer Erdoğan, 39. dakikasında Ivan Ergiç ve 45. dakikasında Sercan Yıldırım'dan geldi. Ankaragücü'nün tek golünü ise 6. dakikada Sestak kaydetti.

Bursaspor, Ankaragücü karşısında aldığı galibiyetin ardından ligdeki puanını 23'e yükseltti. Geçen hafta Galatasaray'ı deplasmanda mağlup ederek dikkat çeken Ankaragücü ise Bursaspor'a kendi sahasında mağlup olarak ligde 13 puanda kaldı.

Her iki takımın da 6. ve 16. dakikalarda attığı gollerin kendi il plakalarına rast gelmesi dikkatlerden kaçmadı Bursaspor ligde önümüzdeki hafta Fenerbahçe ile Bursa Atatürk Stadı'nda; Ankaragücü ise Eskişehirspor ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Şampiyonlar Ligi C grubu 3'üncü maçında İngiliz ekibi Manchester United'a 1-0 mağlup olan Bursaspor, Ankaragücü karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Özellikle maçın başında mağlup duruma düşmesine rağmen oyundan bir an olsun düşmeyen, disiplinden taviz vermeyen Bursaspor hırslı, mücadeleci ve organize oyun anlayışının sonuçlarını da kısa sürede aldı.

Orta sahası ciddi anlamda aksayan Ankaragücü karşısında oyunun hakimiyetini bir an olsun elinden bırakmayan Bursaspor'da özellikle Batalla'nın performansı dikkat çekerken; Turgay Bahadır'ın hücum hattında sergilediği üretken futbol alkış topladı.

BİR BAKIŞTA KADROLAR

Spor Toto Süper Lig'de Ankaragücü ile Bursaspor arasında yapılan karşılaşmada, her iki takımda da eksik futbolcular göze çarptı. Ankaragücü'nde son antrenmanda sakatlanan Uğur Uçar ve Zewlakow, maç kadrosundan çıkarıldı.

Her iki futbolcunun durumlarının hafta içi yapılacak kontrollerden sonra belli olacağı, ancak büyük ihtimalle de çarşamba günü Tokatspor ile oynanacak Ziraat Türkiye Kupası maçında da forma giyemeyecekleri öğrenildi. Teknik direktör Ümit Özat, Bursaspor karşısında bu iki futbolcunun yerine Muhammet Yoldaş ve Aydın Toscalı'ya ilk 11'de forma verdi. Ankaragücü'nde ayrıca, sakatlıkları geçen Umut Sözen ve Kağan Söylemezgiller, bu sezon ilk kez 18 kişilik maç kadrosunda yer buldular.

Sarı-lacivertlilerde, 4 haftadır kadroya alınmayan Mehmet Çakır, karşılaşmaya yedek kulübesinde başlarken, sakatlığı geçen Slovak kaleci Senecky ise bir kişilik yabancı kontenjanı olmasına rağmen 18 kişilik kadroya dahil edilmedi. Başkent ekibinde, sakatlıkları devam eden Vittek ve Bayram'ın yanı sıra sakatlığı düzelen Adem Koçak da kadroda yer almadı.

Bursaspor'da son haftalarda sürekli olarak ilk 11'de oynayan Ozan İpek, karşılaşmaya yedek başlarken, İsveçli orta saha oyuncusu Svensson da kadroya alınmadı. Yeşil-beyazlılarda, Şampiyonlar Ligi'nde yapılan Manchester United maçında sakatlanan Ali Tandoğan'ın yerine Mustafa Keçeli görev aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

6. dakikada Özgür'ün pasıyla topla buluşan Sestak, ceza alanına girdikten sonra kaleci Ivankov'dan sıyrıldı ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0

15. dakikada Vederson'un ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, kaleci Özden meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

16. dakikada Batalla'nın sağ taraftan kullandığı korner atışında, ön direkte boş kalan İbrahim, yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1

27. dakikada Vederson'un ceza alanına yaptığı ortada Batalla, topu kafayla Turgay'ın önüne indirdi. Bu futbolcu da düzgün bir vuruşla takımını öne geçiren golü kaydetti: 2-1

31. dakikada Vederson'un kullandığı korner atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Ömer, kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkaran golü attı: 3-1

34. dakikada Sercan'ın pasıyla ceza alanına girerken topla buluşan Volkan'ın vuruşunda, kaleci Özden meşin yuvarlağı son anda kornere çeldi.

39. dakikada sol taraftan son çizgiye kadar inen Sercan'ın geriye çıkardığı topla buluşan Ergic, meşin yuvarlağın gelişine yaptığı vuruşla takımının 4. golünü kaydetti: 4-1

45+1. dakikada savunmadan atılan uzun pasla topla buluşan Sercan'ın aşırtma vuruşunda, kaleci Özden'in müdahalesine rağmen meşin yuvarlak bir kez daha ağlara gitti: 5-1

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

55. dakikada Doğan'ın ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, top kaleci Ivankov'da kaldı.

63. dakikada Özgür'ün şutunda kaleci Ivankov'un tokatladığı top, Sestak'ın önünde kaldı. Bu futbolcunun yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

65. dakikada savunmanın hatasıyla topu önünde bulan Sercan'ın vuruşunda, meşin yuvarlak auta çıktı.

72. dakikada Theo'nun göğsüyle indirdiği topla buluşan Doğan'ın sert şutunda, kaleci Yavuz gole izin vermedi.

74. dakikada Batalla'nın pasıyla ceza alanında topu önünde bulan Volkan'ın vuruşunda, kaleci Özden meşin yuvarlağı kornere tokatladı.

90. dakikada Volkan'ın sağ taraftan yaptığı ortada uygun durumda topla buluşan Turgay'ın vuruşunda, meşin yuvarlak auta gitti.

Karşılaşma, Bursaspor'un 5-1 üstünlüğüyle tamamlandı.

SPOR TOTO SÜPER LİG: ANKARAGÜCÜ 1 - 5 BURSASPOR

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Hüseyin Göçek , Ali Saygın Ögel , Mustafa İspiroğlu

Ankaragücü: Özden , Muhammet (Dk. 38 Doğan), Rajnoch , Aydın , Klukowski , Theo , Güven , Sapara (Dk. 76 Umut), Özgür , Metin (Dk. 46 Kağan), Sestak

Bursaspor: Ivankov (Dk. 64 Yavuz), Mustafa , Ömer (Dk. 80 Serdar), İbrahim , Vederson , Hüseyin , Turgay , Batalla , Insua (Dk. 34 Ergic), Volkan , Sercan

Goller: Dk. 6 Sestak (Ankaragücü), Dk. 16 İbrahim, Dk. 27 Turgay, Dk. 31 Ömer, Dk. 39 Ergic, Dk. 45+1 Sercan (Bursaspor)

Sarı kartlar: Dk. 38 Batalla, Dk. 44 Volkan, Dk. 45+2 Mustafa (Bursaspor), Dk. 81 Sestak (Ankaragücü)

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title