Haberler

Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması Sona Erdi

Güncelleme:

'Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması, görkemli bir törenle sona erdi.

Türkiye'de ilk kez Bursa'da düzenlenen ve yüzlerce iş arayan ve işverenleri buluşturan

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü tarafından organize edilen BİİB'12, Atatürk Kongre Kültür Merkezi ( Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda yapılan kapanış töreniyle sona erdi.

Buluşmaya katılan firma temsilcilerinin katıldığı törende konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Bursa olarak Bursa olarak Türkiye'ye örnek bir çalışma yapıldığını söyledi. Bursa'daki kurum ve kuruşların başarıyla yaptığı bir çalışma olduğunu belirten Pala, başarının da birlikte hareket etmekten ve iyi niyetten geldiğini ifade etti. BİİB'12'nin tam anlamıyla işçi ve işveren buluşması olduğunu dile getiren Pala, "Faydalı ve hayırlı bir hizmet oldu. Topluma hizmet olmuştur. Çok önemli sosyal faydaları da olacaktır. Bu çalışmaların içerisinde ülkemizde istihdama yönelik en önemli kurum olan İş-Kur buludu. Valilik ve İş-Kur gibi devlet tarafının yanında toplumsal tarafı da var. Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Merinos AKKM ve Binted katkı vermiştir. Böylesine bir organizasyon, Türkiye'de ilk kez yapıldı. Bursalılar olarak önemli bir organizasyonu başarmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bunun içerisinde rol alan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"3 gün boyunca 19 bin ziyaretçi"

İstihdamın arttırılması gerektiğini, bunun yanında mevcut iş alanlarının da yüksek verimde kullanması gerektiğini vurgulayan Pala, Bursa'nın sadece Türkiye'ye değil, dünyaya hizmet eden bir şehir olduğunu hatırlattı. BİİB'12'nin ortayan rakamsal sonuçlarını açıklayan Pala, "131 firma ve kurum katılım sağlamıştır. Şehrimizin önde gelen kurum ve kuruşları, sanayicileri 3 gün boyunca buradaydı. Katılamayan firmalar bizlere üzüntülerini iletti. 3 gün boyunca 19 bin ziyaretçi oldu. 35 bin bilgi formu dolduruldu. 4 bin 200 karşılıklı görüşme yapıldı. Gelen ziyaretçilerin bilgilendirilmesi noktasında 4 ayrı salonda, konularının uzmanı 34 konuşmacıyla seminer yapıldı. Son derece faydalı ve hayırlı bir işin içerisinde çıktık. Bursa Kent Konseyi başkanı olarak İş-Kur yöneticilerine ve firmalara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

İş-Kur Personel Dairesi Başkanı Necmettin Esen ise, 3 günden beri katılımcıların duyduğu heyecanın kendilerini de heyecanlandırdığını söyledi. Bursa'dan böylesine önemli bir organizasyonu başarıyla yapmanın bekleneceğini kaydeden Esen, "Çalışmaya öncülük eden ve katkı koyan tüm firmalara, heyecanımızı kollayan ve Merinos AKKM'yi bizim hizmetimize sunun Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'ye ve ekibine katılımcılar adına teşekkür ediyorum. Ömür dediğin şey 3 gündür. Dün geldi geçti, yarın ise meçhuldür. Ömür dediğiniz şey bir gündür. Oda BİİB'12'nin sona erdiği bugündür" dedi.

Konuşmaların ardından Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, İş-Kur Personel Dairesi Başkanı Necmettin Esen, İŞ-KUR İl Müdürü Kasım Tilki ve müdür yardımcıları tarafından katılımcı firmaların temsilcilerine organizasyonun anısına plaket takdim edildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Semih Pala Merinos Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! 26 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title