Haberler

Bulgaristan'daki Suriyelilerden Trump'a Tepki

- Özgür Suriyeliler Birliği Başkanı Akram Nayuf'un açıklaması Suriyeli Mohammed Yusef'in açıklaması Bulgaristan'daki Suriyelilerden Trump'a tepki -Ülkedeki Suriyeliler ABD Başkanı Trump'ı ırkçılıkla suçladı -Özgür Suriyeliler Birliği Başkanı Akram Nayuf: -"Trump'ın politikası terörle...

- Özgür Suriyeliler Birliği Başkanı Akram Nayuf'un açıklaması

Suriyeli Mohammed Yusef'in açıklaması Bulgaristan'daki Suriyelilerden Trump'a tepki

-Ülkedeki Suriyeliler ABD Başkanı Trump'ı ırkçılıkla suçladı

-Özgür Suriyeliler Birliği Başkanı Akram Nayuf:

-"Trump'ın politikası terörle mücadeleye katkı sağlamaz, sadece düşmanlarını birleştirir"

-Suriyeli sığınmacı Mohammed Yusef:

-"Savaş sorunu çözülmediği sürece Bulgaristan Türkiye sınırında 10 set çekse bile göç akınını durduramaz"

SOFYA (AA) – İHVAN RADOYKOV - Bulgaristan'daki Suriyelilerin temsilcileri, ABD Başkanı Donald Trump'ın 7 İslam ülkesi vatandaşlarına yönelik getirdiği yasağı kınadı.

Bulgaristan'da uzun süredir yaşayan Özgür Suriyeliler Birliği Başkanı Akram Nayuf, AA'ya açıklamasında, "Biz Başkan Trump'ın yürütmeye çalıştığı yeni politikasını hayretle karşıladık. Başkanın ağzından sadece kin, nefret, düşmanlık, ayrımcılık ve düşmanlık söylemleri duyuyoruz. Trump'ın politikası terörle mücadeleye katkı sağlamaz, sadece düşmanlarını birleştirir." diye konuştu.

Trump'ın izlediği siyasi rotasını sürdürmesi durumunda kimseden destek bekleyemeyeceğine işaret eden Nayuf, "Trump, DEAŞ'ı dünya yüzünden sileceğini iddia ederken, bunu başarabilmek üzere sadece kendi özgüveninden ziyade, tüm dünyanın desteğine de dayanmak zorunda. Terörizm, 'İslam terörizmi' olarak tanımlanmaz. Sadece 'terörizm' olarak tanımlanır." sözlerine yer verdi.

Nayuf, ABD Başkanı Trump'ın Meksika sınırında çekmekte olduğu setin de ülkesinin sınırını koruyamayacağını belirterek, "Trump'ın anlaması gereken şu ki, dünya çapında bile göçü engelleyecek olan duvarlar değil barış olur." ifadesini kullandı.

Bulgar halkının hoşgörülü ve misafirperver olduğunu anlatan Nayuf, buna rağmen son dönemde baş gösteren milliyetçi ve ırkçı eylemlerin endişe verici olduğunu da dile getirdi.

Kendisini 37 yıldır Bulgaristan'da yaşayan sığınmacı olarak nitelendiren Suriyeli Mohammed Yusef de Trump'ın ABD'ye girişine ambargo koyduğu 7 ülkeyi "İslam ülkeleri" olarak tanımlanmasına karşı çıkarak, şöyle dedi:

"Bu ülkelerde etkin olan dinin bir tanım unsuru olarak kullanılması son derece yanlış. Arap veya Afrika ülkesi olarak tanımlanabilirken, bu ülkelerin insanları Hristiyan, Musevi veya başka dinlerin tezatı olarak temsil eden ülke olarak tanımlanması son derece yanlış."

Dünyadaki Müslümanların "tehlikeli" veya "sakıncalı" olarak sıfatlandırılmasının normal hiçbir hoşgörü anlayışına uymadığını vurgulayan Yusef, "Dinler arasında düşmanlık yaratmaya çalışan Trump, bu söylemleri ile ancak düşman edinir. Kendisi, bu söylemleri ile ülkesinin kamuoyunu şimdilik en az ikiye bölmüş bulunuyor." diye konuştu.

Yusef, Bulgaristan'ın Türkiye ile ortak sınırında tel örgü engeli çekme çalışmalarının da amacına ulaşamayacağını söyleyerek, "Savaş sorunu çözülmediği sürece, Bulgaristan Türkiye sınırında 10 set çekse bile göç akınını durduramaz. Ülkenin sınır polisi bu akıma karşı artık güçsüz kalmıştır. Halbuki, ülkede mültecilere karşı nefret artıyor ve bu çok tehlikelidir." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Donald Trump Bulgaristan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title