Haberler

Bulgaristan Başmüftüsü Hacı Mustafa Aliş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bulgaristan Başmüftüsü Hacı Mustafa Aliş İHVAN RADOYKOV – Bulgaristan Müslümanlar Ramazana heyecan içinde girmeye hazırlanıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Bulgaristan Başmüftüsü Hacı Mustafa Aliş İHVAN RADOYKOV – Bulgaristan Müslümanlar Ramazana heyecan içinde girmeye hazırlanıyor. Nüfusu 7 milyon olan ülkede farklı etnik kökenli toplam 1 milyon 300 müslümana hizmet eden Başmütülük Kur'an-ı Kerim kursları, Ramazanda iftarlar ve bağış kampanyalar düzenleyerek toplumda ortaklık ve birliktelik duygusunu yaşatmaya çalışacak.Başmüftülüğün Genel Sekreteri Ahmet Ahmedov'un AA'ya verdiği bilgilere göre yapılan organizasyon kapsamından 167 yerleşim yerinde Ramazan ayı boyu düzenlenecek iftarlarda 100 bin kişiye yemek sunulacak."Sadece Müslümanları değil, iftar soframıza dini, dili, etnik köken ne olursa olsun, herkesi davet ediyoruz" diyen Ahmedov, müftülüğün aynı zamanda Ramazan ayını izleyen dönemde de sürecek 10 bin çocuğa yönelik ülkenin bin 200 camisinde Kur'an kurslarının da verileceğini duyurdu. Başmüftülüğün organizasyonunda ülke genelinde oluşturulacak 700 kurs kapsamında çocukların din bilgisi alacaklarını, Kur'an-ı Kerim kitabını kucağına alabileceklerini belirten Ahmedov, "Ramazanın son 10 gününde camilerimiz gece gündüz ibadete ve ziyarete açık olacak. Dinimizi sevmiş veya merak eden herkes gelip, istediği bilgiyi alıp kalbiyle evine götürebilecek" dedi.Bulgaristan Müslümanları Başmüftüsü Mustafa Aliş Haci de AA'ya Ramazan dolayısıyla yaptığı özel açıklamasında kurum olarak geliri sınırlı aileler ve yetimlere özel bağış paketler hazırladıklarını belirtti.Başmüftü Haci, 10 bin aileye ulaşacak ve temel gıda ihtiyaçları içeren bağış paketlerin Ramazan döneminde dağıtılacağına işaret ederek, "Zengin kişiler Ramazan'da yoksul'un açlık duygusunu hissedip, gerekli bağışında bulunur" dedi.Avrupa Birliği'nin (AB) en yoksul üyesi olan Bulgaristan'da bu yıl Başmüftülük tarafından belirlenen zekat bedelinde 4 bin 200 levalık (2 bin 100 avro) gelirin baz alındığını ve bu gelire sahip kişilerin 4 avro bedelinde fitre vermeye çağrıldıklarını açıkladı.Bulgaristan'daki Müslümanların Ramazan'ı sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Haci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Camilerimiz temizlendi, toparlandı. Bir çok yerde toplu iftarlar verilecek. Bağışlar toplanacak. Bulgaristan'da, Türkiye'de ve dünyadaki tüm Müslümanlara huzur, barış ve mutluluk diliyoruz. Bu güneşin altında herkese yer vardır. Hiç kimse bu konuda rahatsız olmasın!"Başmüftü Haci, başta Sofya olmak üzere ülkenin bir çok yerleşim yerinde göçebe yaşam tarzı sürdüren Romanlar ile yerleşik halk arasında son dönemde yaşanılan gerginlikten ötürü huzursuzluk duyduğunu belirtti. Mustafa Aliş Haci, ülkedeki tüm halkı barış ve sevgi içinde yaşamaya çağırdı.

Kaynak: AA / Güncel

Bulgaristan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title