Haberler

Brezilya-Türkiye İş Forumu

SAO PAUO(AA) - Sao Paulo Sanayi Federasyonu (FIESP) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğindeki Brezilya-Türkiye İş Forumu, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlendi.

SAO PAUO(AA) - Sao Paulo Sanayi Federasyonu (FIESP) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) iş birliğindeki Brezilya-Türkiye İş Forumu, Brezilya'nın Sao Paulo kentinde düzenlendi.

FIESP merkezinde düzenlenen foruma Türkiye'nin Brasilia Büyükelçisi Ali Kaya Savut, Sao Paulo Başkonsolosu Serkan Gedik, DEİK Türkiye-Brezilya İş Konseyi Başkanı Mehmet Demir Şarman, iş konseyine üye firmalar ve yöneticiler katıldı.

Büyükelçi Savut, açılışta yaptığı konuşmada, ticaret hacminin 3 milyar dolara ulaştığı 2011 yılının iki ülke ticaretinin altın yılı olduğunu ancak sonraki yıllarda giderek düşüş gösterdiğini belirtti.

Brezilya'nın artık daralmadan çıkarak yeniden büyümeye başladığını anlatan Savut, "Ticaret hacmimizde ve ekonomik ilişkilerimizde yeniden büyüme ve yükseliş dönemine girileceği konusunda hemen hemen herkes hemfikir." diye konuştu.

FIESP Başkan Yardımcısı ve Brezilya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Elias Miguel Haddad da Brezilya'nın Ortadoğu ve Avrasya pazarına açılmasında Türkiye'nin önemli bir ticari ortak olduğunu kaydetti.

Haddad, "Bugünkü toplantının başarısından dolayı çok mutluyum. Umuyorum ve eminim ki bu etkinlik diğer birçok görüşmenin ilki olacak." dedi.

DEİK Türkiye-Brezilya İş Konseyi Başkanı Mehmet Demir Şarman da iki ülke arasındaki iş ilişkilerini artırmak ve canlandırmak amacıyla bu ülkeye geldiklerini vurgulayarak, "Güzel bir başlangıç yaptık bugün. İnşallah çok hızlı ve güçlü şekilde devamı gelecek." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Sao Paulo Brasilia Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title