Haberler

Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş, Ölüm Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı

TÜRK Halk Müziği'nin ünlü ozanı, 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş, ölümünün 6'ncı yıl dönümünde, memleketi Kırşehir'in Bağbaşı Mahallesi'ndeki mezarı başında anıldı.

TÜRK Halk Müziği'nin ünlü ozanı, 'Bozkırın Tezenesi' Neşet Ertaş, ölümünün 6'ncı yıl dönümünde, memleketi Kırşehir'in Bağbaşı Mahallesi'ndeki mezarı başında anıldı.

Vali İbrahim Akın, Milletvekili Mustafa Kendirli, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, İl Kültür ve Turizm Müdür V. Eyüp Temur, Neşet Ertaş'ın oğlu Hüseyin Ertaş, kız kardeşleri Ayşe Garip ve Nadiye Ertuğrul, akrabaları ile sevenleri kabrini ziyaret etti. Babası, Halk Ozanı Muharrem Ertaş'ın kabrinin de ziyaret edildiği programda basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali İbrahim Akın, büyük usta, gönül dostu Neşet Ertaş'ı vefatının 6'ncı yılında rahmetle ve saygıyla andıklarını söyledi. Şairler ve ozanlar diyarı Kırşehir'in yetiştirdiği en önemli ozanlardan birisinin Neşet Ertaş olduğunu belirten Vali İbrahim Akın, "Kendisini, 25 Eylül 2012 yılında ebediyete uğurladık. Bugün de ölüm yıl dönümü olması nedeniyle ailesiyle birlikte kabrini ziyaret ederek dualar ettik. Neşet Ertaş, garip babası olarak bilinen, hiçbir zaman dünya malına tamah etmeyen, her zaman sevgiyi, hoşgörüyü öne çıkaran bir insandı. Bu yönüyle de ülkemizde bütün milletimizin gönlünde taht kurmuştur. Kendisine tekrar Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diliyorum" dedi.

Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci de konuşmasında, "Neşet Ertaş, Anadolu insanının duygusu, sevinci, aşkıdır. Hayatı boyunca mütevazılığı elden bırakmamıştır. Hem sanatıyla, hem de kişiliğiyle örnek olan bir inandır. Vefatından yıllar sonra bile örnek alınan Neşet Ertaş'a Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra Neşet Ertaş'ın mezarı başında Kuran-ı Kerim okundu, dua edildi.

NEŞET ERTAŞ

Abdal müziğinin son temsilcisi olarak anılan Neşet Ertaş, yaşamı boyunca çıkardığı 400 plak, kaset ve kayıtlarla bozlak türkülerini koruma altına almıştır. Müzisyen bir babanın oğlu olan Neşet Ertaş, UNESCO tarafından 'Yaşayan İnsan Hazinesi' olarak kabul edilmiştir.

Neşet Ertaş, 25 Eylül 2012'de İzmir'de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Cenazesi, Kırşehir Bağbaşı Mezarlığı'nda babası Muharrem Ertaş'ın yanında toprağa verildi. Mezar taşında ise şöyle yazar: 'Sakin ol ha insanoğlu! İncitme canı, her can bir kalp, Hakk'a bağlı. İncitme canı, incitme'

- Kırşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırşehir Bağbaşı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title