Haberler

Bosna'da Yakılarak Öldürülen 70 Kurban Anıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Pankartlarla yürüyen insanlar- Konuşmadan detaylar- Çiçeklerin bırakılması- Genel görüntü ve detaylar Bosna'da yakılarak öldürülen 70 kurban anıldı- Bosna savaşında, ülkenin doğusundaki Vişegrad kentinde Sırplar tarafından yakılarak öldürülen 70 sivil için anma töreni düzenlendi- Katliamda ailesinin tamamını kaybeden Tufekçiç: - "Burada yaşananlar, daha önce görülmeyen ve insan aklının alamadığı bir trajediydi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Pankartlarla yürüyen insanlar- Konuşmadan detaylar- Çiçeklerin bırakılması- Genel görüntü ve detaylar Bosna'da yakılarak öldürülen 70 kurban anıldı- Bosna savaşında, ülkenin doğusundaki Vişegrad kentinde Sırplar tarafından yakılarak öldürülen 70 sivil için anma töreni düzenlendi- Katliamda ailesinin tamamını kaybeden Tufekçiç: - "Burada yaşananlar, daha önce görülmeyen ve insan aklının alamadığı bir trajediydi. Bir insan bunu nasıl yapar ben hala anlayamıyorum. Nasıl bir insanlık kucağında çocuğuyla birlikte bir anneyi diri diri yakabilirdi" Bosna Hersek'in doğusundaki Vişegrad kentinde, 27 Haziran 1992'de yakılarak öldürülen çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 70 sivil için anma töreni düzenlendi.Vişegrad kentinin Bikavats Dağı'nda düzenlenen anma törenine, katliamda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra Savaş Mağduru Kadınlar Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Dernek üyeleri ve vatandaşlar, eski Yugoslavya'da işlenen savaş suçları için Lahey'de kurulan mahkemenin "Bosna Savaşı'ndaki en büyük insanlık tahribi" olarak nitelediği, metruk "Meho ile Dervişa Aliç'in evi"nin avlusunda toplandı.Burada en küçüğü 1 yaşındaki bebek olan 70 sivilin öldürüldüğü yere karanfil bırakılarak, saygı duruşunda bulunuldu. Törene katılan ve Bikavats Dağı'nda eşi ve 1,5 ile 4 yaşında iki çocuğunu kaybeden Esad Tufekciç, bundan 23 yıl önce yaşananların unutulmaması ve bir daha asla yaşanmaması gerektiğini vurguladı. Tufekçiç, "Burada yaşananlar, daha önce görülmeyen ve insan aklının alamadığı bir trajediydi. Bir insan bunu nasıl yapar ben hala anlayamıyorum. Nasıl bir insan kucağında çocuğuyla birlikte bir anneyi diri diri yakabilirdi" dedi. Savaş Mağduru Kadınlar Derneği Başkanı Bakira Haseçiç de bu sene düzenlenen tören kapsamında, 23 yıl önce Vişegrad'da yakılarak öldürenler için Vişegrad'daki Pionirska Caddesi'nde bir anıtın açılacağını söyledi. Haseçiç, Vişegrad'lıların sadece Bikavats Dağı'nda yakılarak öldürülmediğini, bunun kentin farklı yerlerinde birçok kez yapıldığını ifade etti. - Evden çıkmaya çalışanları otomatik silahlarla öldürdülerKatliama tanıklık eden bazı vatandaşların ifadelerine göre, Vişegrad yakınlarındaki Bikavats Dağı'nda, 23 yıl önce aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu 70'in üzerinde Boşnak, Sırp askerlerince Meho ile Dervişa Aliç'in evinde toplanarak, evin tüm kapıları kilitlendi. Ardından evi ateşe veren Sırp askerleri, pencerelerden çıkmaya çalışan sivilleri ise otomatik silahlarla öldürdü. Evde bulunanlardan sadece birkaçı, bu katliamdan canlı kurtulmayı başarabildi.Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi ve Bosna Hersek Mahkemesi tarafından, Vişegrad'da işlenen suçlarla ilgili sadece 8 Sırp askerine hapis cezası verildi. Sanıklardan Milan Lukiç müebbet, diğer 7 kişi ise 8-30 yıl arasında hapis cezası aldı. Vişegrad'daki katliama katılanların birçoğu mahkemeye dahi çıkarılmadı.

Kaynak: AA / Güncel

Yugoslavya Saraybosna Lahey Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title