Haberler

Bora Bayraktar kimdir? Bora Bayraktar kaç yaşında, nereli? Bora Bayraktar hayatı ve biyografisi!

Güncelleme:

Siyaset gündemine dair yorumları ile dikkatleri çeken Bora Bayraktar izleyicilerin merak konusu oldu. Peki, Bora Bayraktar kaç yaşında, nereli? Bora Bayraktar hayatı ve biyografisi! Bora Bayraktar kimdir?

Çarpıcı yorumları ve tespitleri ile katıldığı programlarda dikkatler çeken Bora Bayraktar hakkında araştırmalar yapılıyor. Bora Bayraktar kimdir? Bora Bayraktar kaç yaşında, nereli? Bora Bayraktar hayatı ve biyografisi!

BORA BAYRAKTAR KİMDİR?

Doğum tarihi: 1973

Kaç yaşında: 48 yaşında

Nereli: İstanbul

Türk dış politikası ve Ortadoğu sorunları üzerine uzmanlaşmış bir gazeteci ve akademisyendir. Doktora derecesini Marmara üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden, çatışma çözümleri analizi yaptığı İsrail-Filistin Barış Süreci ile ilgili çalışmasıyla almıştır.

Türkiye'de yayınlanan Oslo Barış Süreci, Küre Yayınları(2013), Hamas, Karakutu Yayınları(2007) ve A'RAF Oslo Barışı'ndan El Aksa İntifadası'na Ortadoğu, Aykırı yayınları(2003) adlı kitapların yazarıdır. Halen TRT World Programlar Müdürlüğü görevini yürütmektedir.

TV24'te yayınlanan Küresel Oyun Programının Sunucusu ve yapımcısıdır.

Gazeteci olarak Afganistan, Irak, Suriye, Batı Şeria-Gazze, Kosova ve Makedonya gibi pek çok savaş ve çatışma bölgesinde bulunmuştur. Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya'da 30'dan fazla ülkede habercilik yapmıştır. Benazir Butto, Ibrahim Rugova, Yaser Arafat, Benjamin Netanyahu, Ehud Barak, Shimon Peres, Lech Walessa, Said Celili, Nawaz Sharif ve Tzipi Livni gibi önemli siyasi liderlerle röportajlar yapmıştır.

Bora Bayraktar ABD'de the Knight Wallace Fellowship(2005) ile Atlanta'da CNN IPP programına(2002) ve Reuters TV News Workshop'a katılmıştır. 1999-2011 yılları arasında CNN Türk Haber kanalı ve ATV Haber merkezinde uluslararası muhabir, dış haberler müdürü, kıdemli muhabir ve genel müdür olarak görev yapmıştır.

2008 yılından bu yana İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde öğretim üyesi olarak Ortadoğu ve dış

Osman Demir
Haberler.com - Gündem

Gündem Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title