Haberler

Bocce Şampiyonları Belli Oldu

Mersin'de yapılan Türkiye Okullararası Küçükler ve Yıldızlar Bocce Şampiyonası sona erdi.

Mersin'de yapılan Türkiye Okullararası Küçükler ve Yıldızlar Bocce Şampiyonası sona erdi. Spor severlerin kıyasıya mücadeleye tanık olduğu turnuvada şampiyon olan takımlara kupaları törenle verildi.

Mersin, ilk kez gerçekleştirilen Türkiye Okullararası Küçükler ve Yıldızlar Bocce Şampiyonası'na ev sahipliği yaptı. Türkiye'de 41 ilden 900'e yakın sporcunun katıldığı turnuvada, minik sporcular sahada kıyasıya mücadele ettiler. Toroslar'da bulunan Bocce Salonu'nda 5 gün süren turnuvada Yıldız Kızlarda Şeker Mevhibe Ortaokulu birinci, Fatih Ortaokulu ikinci, Turgutlu Hüseyin Orhan Ortaokulu üçüncü ve Alaçam Yetmez Alparslan Gül Ortaokulu da dördüncü olarak dereceye girdiler. Turnuvada Yıldız Erkekler grubunda Hanımeller Ortaokulu birinci, Hasanağa Şehit Piyade Er Kadir Çavuşoğlu Ortaokulu ikinci, Molla Ahmetler Ortaokulu üçüncü ve Şirvan İncekaya Ortaokulu da dördüncülük kürsüsüne çıktı.

Küçük Kızlarda Mustafa Rüştü Tuncer Ortaokulu birinci, Turgutlu Hüseyin Orhan Ortaokulu ikinci, Uzunpınar Ortaokulu üçüncü ve Uzunpınar Ortaokulu ise dördüncü oldu. Küçük Erkekler Grubunda ise Aydınlıkevler Ortaokulu birinci, Kahta Yahya Kemal Ortaokulu ikinci, Çatalca Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu üçüncü ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu dördüncü olmaya hak kazandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor Toroslar İlçe Müdürü Ali Osman Bebek, başarılı bir turnuvayı daha sorunsuz atlatmaları nedeniyle mutlu olduklarını ifade ederek, Mersin'in bu tür organizasyonları başarıyla yürütecek teknik personele ve tesise sahip olduğunu belirtti. Mersin'in Akdeniz Oyunları sonrası çok önemli organizasyonlara ev sahipliği yaptığını da hatırlatan Bebek, turnuva boyunca mücadele eden sporcu ve organizasyonun düzenlenmesi için çaba sarf eden personele teşekkür etti.

Turnuva hakkında bilgi veren Türkiye Bocce Bowling Dart Federasyon Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Türkiye'de okul sporları arasına giren Bocce branşının ilk olarak Mersin'de, Akdeniz Oyunları'nın yapıldığı tesislerde icra edildiğini söyledi. Turnuvanın, 41 ilin yıldızlar, küçükler ve gençler kategorilerinde toplam 900 öğrencinin katılımıyla gerçekleştiğini kaydeden Türkmen, "Bu dalda ilk üç dereceye girenlere kupaları ve madalyaları takdim edildi. Bocce okul sporlarına girişinden sonra, bu organizasyonların okullara daha çok yayılması ve Türkiye'de daha çok tanınması anlamında iyi bir adım atıldı. 2004 yılından beri Bowling, Dart Federasyonu çatısı altında

olan, Avrupa şampiyonalarında, dünya oyunlarında, Akdeniz Oyunlarında madalyaların gelmesiyle alt yapının daha da güçlenmesi, spora daha da önem kazandırdı" dedi.

Bocce sporunun gelişmesi için beden eğitimi öğretmenlerine büyük iş düştüğünü ifade eden Türkmen, "Milli sporcuların çekirdekten yetişmesi için beden öğretmenlerinin katkısı büyük olacak. Bocce sporunun ilk şampiyonasının ilimizde yapılıyor olması bizim için büyük önem taşıyor" diye konuştu. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Turgutlu Toroslar Türkiye Mersin Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title