Haberler

BM Genel Sekreterliği Seçiminde Satın Alma İddiası

Güney Kore'nin, Kendi Adayının BM Genel Sekreterliğine Seçilmesi İçin BM Güvenlik Konseyindeki Afrika Ülkelerine Milyonlarca Dolar Para ve "Ayrıcalıklar" Önerdiği İleri Sürüldü.

Güney Kore'nin, kendi adayının BM Genel Sekreterliğine seçilmesi için BM Güvenlik Konseyindeki Afrika ülkelerine milyonlarca dolar para ve "ayrıcalıklar" önerdiği ileri sürüldü.

Hindistan'da yayımlanan Hindustan Times gazetesinin haberine göre, Güney Kore Dışişleri ve Ticaret Bakanı Ban Ki-Moon'un genel sekreterlik görevini almasını garanti etmeye çalışan Seul yönetimi, Moon için çok yoğun bir kampanya başlattı.

Gazete, Güney Kore yönetiminin kampanya çerçevesinde verdiği teşviklerin, Güvenlik Konseyindeki Afrika ülkelerine milyonlarca dolar fon aktarmaktan, Peru'ya hediye edilen dev bir piyanoya kadar çeşitli olduğunu yazdı.

Haberde, Moon'un adaylığını açıkladığı Şubat ayından bir ay sonra Seul yönetiminin Afrika'ya yardım bütçesini 2008'e kadar 100 milyon dolara çıkaracağını açıkladığına da dikkat çekilerek, Güney Kore'nin Haziran ayında Gambia'daki Afrika Birliği zirvesinin düzenlenmesi için yüksek miktarda para yardımında bulunduğuna işaret edildi.

Güney Kore'nin yardım taahhüdünde bulunduğu ülkeler arasında Güvenlik Konseyinde yer alan Tanzanya'nın bulunduğu da belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title