Haberler

BM'de Kadın Üstünlüğü

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşmiş Milletlerde erkek egemen güç yapısını kadınlar lehine değiştirdi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Birleşmiş Milletlerde erkek egemen güç yapısını kadınlar lehine değiştirdi. Guterres'in göreve gelmesiyle birlikte BM'nin üst düzey yönetim ekibinde erkeklerden daha fazla kadın görev yapmaya başladı.

Birleşmiş Milletler Kadınların Statüsüne İlişkin Komisyonu'nun 62. oturumunda, cinsiyet eşitliği konusunda söz alan Guterres, "Toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesi zorlu bir mücadeledir. Açıkça hükümetlerin ve kurumların bakış açısından baktığımızda daha serttir. Bu mücadelenin ön saflarında sivil toplumlar yer almaktadır" dedi.

BM Başkanı Guterres, organizasyonun üst kademeden başlayarak toplumsal cinsiyet eşitliğine ulaşması gerektiğini belirterek, icra dairesinde kadınların yüzde 56 oranında erkeklerden fazla olduğunu açıkladı. Guterres, kadın-erkek oranının, genel sekreter olarak göreve başladığı zaman yüzde 40 ila 60 oranında olduğunu açıkladı.

Guterres, toplumsal cinsiyet eşitliği için bir sonraki hedefinin, özel temsilciler ve elçiler sıralamasında, kadınların oranını yükseltmek olduğunu vurguladı. - NEW YORK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Birleşmiş Milletler Antonio Guterres Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title