Haberler

BM 68. Genel Kurulu

ABD Başkanı Obama: "Uluslararası barış, kalkınma ve güvenlik, tek bir ülke ya da tek bir ülkeler grubu tarafından başarılamaz. Bu, hepimizin işi olmalı"

ABD Başkanı Barack Obama, "Uluslararası barış, kalkınma ve güvenlik, tek bir ülke ya da tek bir ülkeler grubu tarafından başarılamaz. Bu, hepimizin işi olmalı" dedi.

Obama, 68. Dönem BM Genel Kurulu oturumları kapsamında BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un ev sahipliğinde düzenlenen öğle yemeğinde bir konuşma yaptı.

Konuşmasında BM Genel Sekreteri Ban'a, ilkeli liderliği ve ekibinin olağanüstü derecede sıkı çalışması dolayısıyla takdirlerini ifade eden Obama, "Sayın Genel Sekreter, BM'den aradığımız ahlaki vizyonu ve bu vizyonu nasıl başarabileceğimiz noktasındaki pratik yolları sunmaya devam ettiğiniz için size teşekkür ederiz" diye konuştu.

"Çoğu zaman görülmese ve duyulmasa da BM'nin faaliyetlerinin sürdürülebilmesine katkı sağlayan herkesi selamlayan" Obama, "Buna, Şam'da savaş koşullarında görev yapan BM müfettişleri dahil. Keskin nişancılara cesaretle göğüs gerdiler, büyük bir profesyonellikle ve titizlikle çalıştılar. Gerçekleri ortaya çıkardılar ve dünyanın teşekkürlerini aldılar. Bunun yanında, çatışma ve ihtilaflardan çıkmakta olan ülkelerdeki insanların daha umut vadedici bir hayat inşa etme şansına erişebilmeleri için Haiti'den Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne ve Kıbrıs'a kadar, dünya genelinde binlerce mavi bereli barış gücü askerinin nöbet tuttuğunu görüyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Obama, sözlerine şöyle devam etti:

"BM'nin kurulmasından kısa süre önce, Yalta Konferansı'nın ardından, dönemin ABD Başkanı Roosevelt, kalıcı ve sağlam bir barışa ulaşmak için neyin gerektiği üzerinde konuşmuştu. 'Dünya barışının yapısı, tek bir kişinin ya da tek bir tarafın veya tek bir ülkenin işi olamaz. Bu bir Amerikan barışı ya da İngiliz, Rus, Fransız veya Çin barışı olamaz. Büyük ülkelerin ya da küçük ülkelerin bir barışı olamaz. Bu, tüm dünyanın kooperatif çabasına dayalı bir barış olmalı' demişti. Bu sözler, ölümcül silahların yayılmasının önlenmesi, demokratik yönetimlerin teşvik edilmesi ya da yoksulluk, açlık ve mahrumiyetle günlük bazda verilen mücadeleler konularında olsun, bugün her zamankinden daha geçerli. Uluslararası barış, kalkınma ve güvenlik, tek bir ülke ya da tek bir ülkeler grubu tarafından başarılamaz. Bu, hepimizin işi olmalı." - Washington DC

Kaynak: AA / Güncel

Barack Obama Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title