Haberler

Bitlis'te Sel ve Heyelan

Bitlis'te 5 Günden Bu Yana Devam Eden Yağışlar Özellikle, Mutki ve Adilcevaz İlçelerinde Sel Baskını ve Heyalana Yol Açtı. Mutki-meydan Karayolu ile 26 Köy ve Mezraların Yolu Heyalan Yüzünden Ulaşıma Kapanırken, Köylerde Yaşayan Yaklaşık 200 Kişi Mahsur Kaldı. Adilcevaz İlçesi'nin Aydınlar Beldes...

Bitlis`te 5 günden bu yana devam eden yağışlar özellikle, Mutki ve Adilcevaz ilçelerinde sel baskını ve heyalana yol açtı. Mutki-Meydan karayolu ile 26 köy ve mezraların yolu heyalan yüzünden ulaşıma kapanırken, köylerde yaşayan yaklaşık 200 kişi mahsur kaldı. Adilcevaz İlçesi`nin Aydınlar Beldesi`nde de içme suyu boruları kırılırken, köprü, istinat duvarları ve yollar büyük ölçüde tahrip oldu.

Mutki İlçesi`ndeki heyalan ardından Mutki-Meydan karayolu ulaşıma kapandı. Selden köprülerin yıkılması ve yolların tahrip olması sonucu 26 köy ve mezrayla ulaşım kesildi. Köy ve mezralarda haberleşme kesilirken, bazı köylerde elektrik hatları zarar gördü. Köylerde yaşayan yaklaşık 200 kişi mahsur kaldı.

Adilcevaz İlçesi`ne bağlı Aydınlar Beldesi`nde de içme suyu boruları, bazı köprü ve istinat duvaları tahrip olurken, beldedeki okulun çatısı uçtu. Aydınlar Beldesi Belediye Başkanı Mecit Özçalımlı, şiddetli yağış ardından beldede büyük hasar meydana olduğunu, altyapının zarar gördüğünü söyledi. Başkanı Özçalımlı, şöyle dedi:

``Beldedeki içme suyu borularımız kırıldı. Beldeyi Adilcevaz ve Erciş`e bağlayan 4 kilometrelik yol, taş ve toprakla kaplanırken, ulaşım yapılamıyor. Beldedeki okulun çatısı uçtu. Köprüler, istinat duvarları ve yollarımız tamamen tahrip oldu. Vadi yatağında bulunun 600 öğrencimizin eğitim gördüğü ve 30 öğretmenimizin görev yaptığı okul, sel tehlikesiyle karşı karşıya. Süphan Dağı eteklerinde yer alan ve afet kapsamında olan belde için gerekli önlemler alınmadı. Dün kapanan Adilcevaz-Erciş karayolu bu sabah ulaşıma açıldı.``

Adilcevaz Kaymakamı Ömer Faruk Coşkun da, ilçedeki sağanak yağmurun altyapıya zarar verdiğini söyledi. Kaymakam Coşkun, ``Dün gece 3 noktada kapanan Adilcevaz-Erciş karayolu, zor koşullar altında yapılan çalışmalar sonucu ulaşıma açıldı. İlçede bazı bina ve konutlarda sel baskınları oluştu. Kaymakamlık olarak sele karşı tüm ekiplerimizi araç ve gereçleri seferber ettik.``

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title