Haberler

Binicilikte csı engel atlama yarışmaları heyecanı sürüyor

Atlı Spor Direktörü Atilla Akbıyık: Katılımdan memnunuz

Ahmet Turhan ALTAY - Yağmur YETİMOĞLU /

Türkiye Binicilik Federasyonu tarafından düzenlenen CSI Engel Atlama Yarışmaları, Kemer Country Atlı Spor Kulübü'nde devam ediyor.
11 Balkan ülkesinin katılımıyla 30 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında düzenlenen organizasyonda dünyaca ünlü 150 sporcu ve 250 at yer alıyor. Kemer Country Club'ın uluslararası tesislerinde gerçekleştirilen dev organizasyonda Yıldızlar, Gençler, Genç Yetişkinler,  Ustalar ve Kadınlar kategorilerinde hem takım hem de bireysel şampiyonlar belli olurken, ayrıca Genç At Müsabakaları da düzenlenecek. Türkiye ise beş kategoride sahaya çıkıyor.
ATLI SPOR DİREKTÖRÜ ATİLLA AKBIYIK: KATILIMDAN MEMNUNUZ
Atlı Spor Direktörü Atilla Akbıyık, CSI Engel Atlama Yarışmaları'na olan katılımdan memnun olduklarını belirterek, "En üst düzeyde at ve binici katılımı var. Seyirciler keyif alıyorlar, çocuklar etrafta oynuyorlar. Çok güzel bir ortam, yarışma için çok uygun bir yerdeyiz. Gördüğüm kadarıyla da herkes memnun" dedi.
4-8 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Balkan Şampiyonası hakkında da konuşan Akbıyık, "Önümüzdeki hafta Balkan Şampiyonası var, burada Milli Takımlar düzeyinde koşulacak. Türk Milli Takımı olarak da çok güzel hazırlanıldığını düşünüyorum. Balkan ülkeleri de son yıllarda çok iyi dereceler almaya başladılar. Çekişmeli bir yarış olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
Heyecanlı olduğunu söyleyen genç binici Aslı Aközbek ise, "Öncelikle hepimiz çok heyecanlıyız. Sonuçta bu uluslararası bir yarışma. Balkan Şampiyonası'nda da takımlar koşacak, bu Türkiye için de önemli bir yarışma. Şu an benim hedefim ise sağlıklı bir şekilde düzgün ve hatasız koşmak" şeklinde konuştu.
İZZET ABORESİ: UZUN BİR ARADAN SONRA ÜLKEMİZDE GERÇEKLEŞTİ
CSI Engel Atlama Yarışmaları'nın uzun bir aradan sonra Türkiye'de gerçekleştirildiğini belirten binici İzzet Aboresi de, Balkan Şampiyonası'nın önemine vurgu yaparak, "Bu hafta International yarışma yapıldı. CSI uzun bir aradan sonra ülkemizde gerçekleştirildi. Haftaya da Balkan Şampiyonası var ve tahminimce katılım 6-7 ülke arasında olacak. Güzel bir 2 hafta geçecek. Yoğun bir tempoda yarışma programımız var. Önümüzdeki hafta Balkan Şampiyonası olduğu için çok fazla yabancı binici gelecektir. Milli takımlar olarak her kategoride kazanmayı hedefliyoruz. Bütün sene bunun için çalışıldı. Türkiye için en önemli müsabakalardan birisi" dedi.
SERCAN YILMAZ: ÜLKEMİZ AÇISINDAN GÜZEL BİR ORGANİZASYON
Her kategoride birincilik hedeflediklerini söyleyen binici Sercan Yılmaz ise, "CSI Engel Atlama Yarışları uzun zamandır yapılmıyordu. Haftaya da Balkan Şampiyonası var. Haftaya daha yoğun geçecektir. Ülkemiz açısından güzel bir organizasyon. Milli takım olarak iyi yerdeyiz. Haftaya her kategoride birincilik hedefliyoruz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:
Organizasyondan görüntüler
Atilla Akbıyık ile röportaj
Yarışmalardan detaylar
Binicilerle röportajlar
Genel detaylar


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Atlı Spor Kulübü Kemer Country Türkiye Altay Haberler

Bakmadan Geçme

Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title