Haberler

Bilgi ve Hikmet Derneğinden, Ankara Olayı Açıklaması

Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği tarafından Ankara’da yaşanan patlama ve Diyarbakır’ın Yenişehir Belediyesi’nin küçük gelinlerle ilgili olarak astığı afişlere tepki gösterdi.

Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği tarafından Ankara'da yaşanan patlama ve Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi'nin küçük gelinlerle ilgili olarak astığı afişlere tepki gösterdi.

Demokrasi Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasına dernek üyeleri ve vatandaşlar katılırken, basın açıklaması Adıyaman Bilgi ve Hikmet Derneği adına İhsan Altun tarafından okundu. Altun, "Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi'nin çocuk gelinlerle ilgili billboardlarında Müslüman imajının olumsuz temsil edilmesi kabul edilemez. Çocuk gelinlerle mücadele adına böylesi büyük ve yaygın bir sorunun İslam kimliği ile özleştirilmesini asla mazur görülemez buluyor ve lanetliyoruz. Söz konusu karikatürün İslam karşıtı sitlerde İslama hakaret maksadıyla kullanılan bir karikatür olmasın olayın vahamiyetini artıran bir durumdur. Büyük bir çoğunluğu dindar olan ve peygamber gibi hassas bir değerle ilgili aşağılayıcı bir üslup hepimizi derinden üzmüştür. İslam'ın esenlik dini olması ve geldiği günden itibaren kadın hakları ve yaşan değerleriyle ilgili yaptığı devrim niteliğinde yeniliklerin göz ardı edilerek yerel örf ve geleneklerin İslam mal edilmesi kabul edile bilir bir durum değildir. İslam coğrafyasında ve bölgemizde oluşturulmak istenen kaos ortamına zemin hazırlayan ve destek sunan bu tür eylem ve kışkırtıcı çabaları kınıyoruz" şeklinde konuştu. Ankara'da, yaşanan olaylara da değinilen basın açıklamasında, açıklamayı okuyan Altun, "10 Ekim 2015 tarihinde Ankara'da, yaşanman 100 kişinin öldüğü yüzlerce insanın yaralandığı patlamada ölenlere rahmet yaralıları acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin sürüklenmek istediği kaos ortamından biran önce çıkarılması için sorumluların derhal yakalanıp yargı önüne çıkarılmasını temenni ediyoruz. Memleket olarak yaşadığımız bu acı halen tazeliğini koruyorken, Diyarbakır'da, Yenişehir Belediyesi'nde yaşanan karikatür olayı ile karanlık güçler memleketimizi Suriye gibi bir iç çatışmaya doğru sürüklemek ve bir kaos ortamı oluşturmak istemektedir. Bu tür eylemler farklı düşüncelere sahip olan halkların bir arada yaşama becerisini ortadan kaldırmaya dönük çabalardır. Halkımızı bu tür kutuplaştırıcı, ötekileştirici çatıştırmaya yönelik çabalara karşı sağduyulu olmaya davet ediyoruz" şeklinde ifadeler kullandı.

Basın açıklaması sonrasında basın açıklamasına katılan katılımcılar, olaysız bir şekilde dağıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Yenişehir Adıyaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title