Haberler

Bienali Çalışma ve Araştırma Programı Katılımcıları Belirlendi

Güncelleme:

İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programı'nın birinci dönemini Ekim ayından itibaren hayata geçiriyor.

İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programı'na yapılan çok sayıda başvuru danışma grubu üyeleri Gülçin Aksoy, Melis Behlil, Cevdet Erek, Borga Kantürk, Bige Örer, Erkan Özgen ve Zeyno Pekünlü tarafından incelendikten sonra kısa listeye giren katılımcı adaylarıyla yüz yüze görüşmeler yapıldı.

Değerlendirme sürecinin İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programı'nın Ekim 2018–Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek birinci döneminin katılımcıları Birbuçuk Kolektifi, Kerem Ozan Bayraktar, Sinem Şemsioğlu, Nihat Karataşlı ve Inez Piso, Marina Papazyan, Vardal Caniş, Furkan Öztekin, İlke Şahin, Berkay Tuncay, Merve Vural, Müge Yıldız, Rıdvan Kuday, Gülşah Mursaloğlu, Hayrettin Ümit Özdoğan, Hilal Güler, Okay Özkan, Bilge Hasdemir ve Aslıhan Kabukçu olarak belirlendi.

İstanbul Bienali'nin 1987'den bu yana gerçekleştirdiği sergiler, sergi dışı etkinlikler ve programlarla oluşturduğu birikimden beslenen İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programı farklı disiplinlerden katılımcıların sanat alanında derinlikli araştırma ve üretim yapmalarına, eleştirel bir atmosferde, teknik ve fikri destek vermeyi amaçlıyor. Program kapsamında düzenlenecek buluşmaların bir bölümü, program dışı katılımcılara da açık olarak kurgulanacak.

İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programı'nda katılımcılar, araştırma konuları ve üretim biçimleri temel alınarak belirlenecek danışmanlarıyla program süresince aylık buluşmalarda bir araya gelecek. Program kapsamında ayrıca, yurtiçinden ve yurtdışından sanatçı, küratör ve akademisyenlerin katılımıyla haftalık seminerler, dersler ve atölye çalışmaları düzenlenirken, İstanbul dışındaki şehirlerin kültür-sanat aktörleriyle tanışıklığın geliştirilmesi ve ortak çalışmaların yüreklendirilmesi amacıyla ziyaretler de organize edilecek. Farklı coğrafyalardaki benzer programlarla işbirlikleri yapılarak sanatçı ve araştırmacılar arasında geniş ve uluslararası bir etkileşim ağı kurulmasını da amaçlayan İstanbul Bienali Çalışma ve Araştırma Programı'na katılan sanatçı ve profesyoneller altı ay boyunca gündelik olarak bir araya gelip bireysel ya da kolektif çalışabilecekleri ortak çalışma alanına ücretsiz olarak erişim hakkına sahip olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Bienali İstanbul Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title