Haberler

Biden ne zaman göreve başlıyor? ABD yeni başkanı ne zaman göreve başlayacak?

Güncelleme:

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleşen seçim sonrasında oyların çoğunluğunu alarak yeni dönemde ABD Başkanı olmaya hak kazanan Joe Biden, ne zaman göreve başlıyor? diye vatandaşlarımız sorularına cevap arıyor. Peki, Biden ne zaman göreve başlıyor? ABD yeni başkanı ne zaman göreve başlayacak?

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) gerçekleşen seçim sonrasında oyların çoğunluğunu alarak yeni dönemde ABD Başkanı olmaya hak kazanan Joe Biden, ne zaman göreve başlıyor? diye vatandaşlarımız sorularına cevap arıyor. Peki, Biden ne zaman göreve başlıyor? ABD yeni başkanı ne zaman göreve başlayacak? İşte detaylar haberimizde...

BİDEN NE ZAMAN GÖREVE BAŞLIYOR?

Joe Biden, yapılacak olan devir teslim töreni ile birlikte Beyaz Saray'da göreve gelecektir. Biden'ın ne zaman göreve başlayacağı ve süreç hakkında detaylar

20 Ocak tarihinde ABD Başkanı D. Trump koltuğunu yeni Başkan Joe Biden'a devredecek.

Temsilciler Meclisi'nin ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddesini onaylamasının ardından gözler nihai karar merci Senato'ya çevrildi. Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Senato Azınlık Lideri Demokrat Chuck Schumer ile yaptığı telefon görüşmesinde, Senato'nun planlandığı gibi 19 Ocak'ta yeniden toplanacağını ve bu tarihi erkene çekmeyeceklerini belirtti. Başkan Trump'a 2024 yılındaki muhtemel başkan adaylığının yolunu kapatabilecek azil duruşmasının 19 Ocak'ta başlaması durumunda, Trump'ın azil süreci Biden dönemine sarkacak. Buna karşın, bazı senatörler, 20 Ocak'ta göreve başlayacak Biden'ın ilk günlerinin azil yargılamasıyla gölgelenmemesi için Senato'daki oturumun ileri bir tarihte yapılmasını istiyor. Senato'nun Trump'ı suçlu bulması için 100 senatörün en az 3'te 2'sinin bu yönde oy kullanmasına ihtiyaç var. Bu durumda Trump'ın partisinden en az 17 kişinin aleyhinde adım atması gerekiyor.

ABD'de koronavirüs salgını nedeniyle 400 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Joe Biden'ın federal binalarda ve eyaletler arası seyahatlerde maske takmayı zorunlu hale getirmesi ve koronavirüs yüzünden yaşanan ekonomik kriz nedeniyle evlerinden tahliye edilmekle yüz yüze kalan kiracıların evden çıkarılmasına ilişkin yasağı uzatması bekleniyor. Yeni Başkan, salgınla mücadele ve aşılamanın daha hızlı yapılabilmesi için Kongre'den 100 bin sağlık çalışanının daha işe alınmasını isteyeceğini söylemişti. Biden, göreve geldiği ilk 100 gün içinde 100 milyon Amerikalının ücretsiz olarak aşılanması taahhüdü vermişti.

ABD'de Kongre baskınıyla ilgili soruşturma genişletilerek devam ederken, Trump'ı destekleyen bazı gruplar Demokrat Joe Biden'ın Başkanlık Yemin Töreni'nin düzenleneceği 20 Ocak'ta 50 eyalette silahlı gösteri düzenleyeceğini açıkladı. Bunun yanı sıra bazı silahlı eylemlerin de yaşanabileceği istihbaratı üzerine, ABD ordusu Washington'a sevk ettiği 8 bin 500 Ulusal Muhafız sayısını önce 21 bine, ardından 25 bine kadar çıkaracağını açıkladı. Ulusal Muhafızlar Komutanı Orgeneral Daniel Hokanson, başkentte görev yapacak askerlerin tam teçhizatlı ve silahlı olacağını duyurdu. ABD Kongres'inde 6 Ocak'ta yaşanan baskında 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. Demokratların "isyana teşvik" ile suçladığı ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddesi, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada kabul edilmişti. Trump'ın Kongre olayları kapsamında suçlu olup olmadığına Senato'da yapılacak oylamada karar verilecek.

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Joe Biden Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title