Haberler

Beyşehir'de Vücudunda Kene Çıkan Hasta Kkka Hastalığından Ölmüş

Konya'nın Beyşehir İlçesinde 10 Gün Önce Hastanede Şüpheli Bir Şekilde Ölen 62 Yaşındaki Ayşe Cura'nın Kesin Ölüm Nedeninin, Kkka Hastalığından Olduğu Ortaya Çıktı.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde 10 gün önce hastanede şüpheli bir şekilde ölen 62 yaşındaki Ayşe Cura'nın kesin ölüm nedeninin, KKKA hastalığından olduğu ortaya çıktı.

Beyşehir'de 10 gün önce İlçe Devlet Hastanesi'ne mide şikayeti üzerine kaldırılan, bir gece hastanede kaldıktan sonra mide kanamasının durmaması üzerine ertesi gün önce Konya Numune Hastanesi'ne sevk edilen Cura, tedavisi sırasında vücudunda kene çıkması üzerine KKKA hastalığı şüphesiyle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan ve KKKA hastalığından şüphe edilen Ayşe Cura'nın cenazesi, daha sonra memleketi Kurucuova beldesinde toprağa verilmişti. Konya Numune Hastanesi'nde sonda takılırken genital bölgesinde bir kenenin çıkması üzerine KKKA hastalığından şüphe edilen Cura'dan alınan kan örnekleri Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi'ne tahlile gönderilmişti. Test sonuçlarının belli olduğunu ve yaşlı kadının KKKA hastalığından öldüğünün kesinleştiğini belirten Beyşehir İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Tugay Gözeller, yaptığı açıklamada, "Hastanede KKKA şüphesiyle ölen hastanın test sonuçları Ankara'dan pozitif olarak geldi. Böylece kesin ölüm nedeninin KKKA hastalığı olduğu ortaya çıktı" dedi. Beyşehir'de geçtiğimiz yıl da KKKA hastalığı şüphesiyle bir hastanın tedavi altına alındığını hatırlatan Dr. Tugay Gözeller, bu hastanın test neticesinin de pozitif çıkmasına rağmen erken teşhis ve hastanede tedavi edilmesi sayesinde hastalıktan kurtulduğunu ve iyileşerek şimdi hayatta olduğunu belirtti.

Beyşehir'de test sonuçlarının pozitif gelmesinin ardından vatandaşları daha dikkatli olmaya çağıran Dr. Tugay Gözeller, ilçenin riskli bölgeler arasında olduğunu söyledi. Beyşehir Gölü'nün göçmen kuşlarının göç güzergahında olması nedeniyle riskli bölgeler arasında yer aldığını belirten Dr. Gözeller, "Beyşehir'de KKKA hastalığı vakalarının görülmesini biz göçmen kuşlara bağlıyoruz. Hastalık taşıyan kenelerin göçmen kuşlarla bölgemize geldiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Öte yandan, Beyşehir'e bağlı Yeşildağ beldesinden Beyşehir Devlet Hastanesi'ne müracaat eden bir kadının daha KKKA hastalığı şüphesiyle Konya'ya sevk edildiği öğrenildi.

(ARÖ-FM-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title