Haberler

Beşiktaş-Bursaspor Maçının Ardından

Güncelleme:

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, Beşiktaş karşısında çok pozisyona girmelerine rağmen bunları değerlendiremediklerini ve mağlup olduklarını söyledi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Bursaspor'u 3-1 mağlup ettikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, "Takım olgusunu sahada gösterdiğimiz için galip geldik" dedi.

Maç sonu düzenlenen basın toplantısında konuşan Portekizli çalıştırıcı, Bursaspor'un son dönemi iyi geçirerek karşılarına çıktığını vurgulayarak, "İyi bir maç oldu. Bursaspor çok iyi bir takım. Bugün takım olgusunu sahada gösterdiğimiz için maçı kazandık. Rakibi iyi çalışmıştık. Maça iyi başladık. Topu rakibin baskı bölgesinin dışında çevirdik. Ofans hattımız da agresifti. Zor bir rakibe karşı, galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Taraftarlara teşekkür eden Carvalhal, "Bizi büyük bir destek verdiler. Ayrıca KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Lefter Küçükandonyadis ile kayakçı Aslı Nemutlu için üzüntülerimi göndermek istiyorum" şeklinde konuştu.

Maçın 45. dakikasında Sestak'ın kafa vuruşunda Rüştü'nün tuttuğu topu çizginin içinde mi kontrol ettiği sorusuna Portekizli teknik adam, "Hakem kararları ile ilgili yorum yapmadım, şimdi de yapmayacağım" yanıtını verdi.

Beşiktaşlı futbolcu Almeida da, kendisinin gol atmasından çok takımın kazanmasının önemli olduğunu söyledi.

Portekizli oyuncu, her zaman takımın önemli olduğunu ifade ederek, "Attığım goller değil. Atmadığım maçları kazanmamız ve şampiyon olmamız önemli. Ben de gol atmak istiyorum. Gol sayımı arttırmak istiyorum. Ancak önemli olan takımın kazanması. Bunu başarıyorsak diğer konuları fazla düşünmemek lazım" dedi.

Almeida, takımda yan yana oynadığı oyuncularla sağa ve sola doğru sürekli değişerek oynamasının sıkıntı yaratıp yaratmadığı yönündeki soruyu ise "Sezon başından beri çalıştığımız şey. Edu ile yerleri değiştiğimizde sıkıntı yaşamıyoruz. 3 puan ve maçları kazanmak önemli. Farklı varyasyonlarla maçı kazandığımız için mutluyuz" diye yanıtladı.

Vatandaşı Quaresma'nın olmamasının kendisini etkileyip etkilemediği soru üzerine Hugo Almeida, "Benim Quaresma ile tanışmam buraya dayanmıyor. Genç milli takımlardan, A milli takıma, Porto'da beraber oynadım. Nereye hareketlendiğimi bilmesi farklı pozisyonlar çıkarabilir. Olmamasının farklı etki yaptığını düşünmüyorum. Ben her zaman elimden geleni yapıyorum" ifadelerini kullandı.

Siyah-beyazlı takımın ikinci golünü atan Edu ise sisteme giderek adapte olduğunu söyledi.

Edu, Almeida ile pozisyonları değişerek oynamalarının sıkıntı yaratmadığını ifade ederek, "Sağda, solda veya ortada oynamak sıkıntı arz etmiyor. Devamlı bunun üstünde çalışıyoruz. Zaman geçtikçe daha da sisteme adapte oluyorum. İyi şeyler yapıyoruz. Bu sistem sürdükçe gol atacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise, Beşiktaş karşısında çok pozisyona girmelerine rağmen bunları değerlendiremediklerini ve mağlup olduklarını söyledi.

Sağlam, ligin ikinci yarısına iyi başlangıç yaptıklarını ve Beşiktaş karşısında da bu çıkışlarını sürdürmek amacında olduklarını vurgulayarak, "Rakibimiz iyi bir kadroya sahip. Maalesef oyunun başında bireysel hatadan bir gol yedik. Sonra maçı dengeledik. İkinci yarı tamamen bizim kontrolümüzde geçti. Pozisyon üretmeye çalıştık ama girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik ve istemediğimiz şekilde mağlup olduk. Maçın skorunun bu olmaması gerekiyordu. Birçok pozisyonumuz vardı" dedi.

Genel anlamda oyuncularının maçı çevirme istekleri ve mücadelelerinden memnun olduğunu kaydeden Sağlam, hakem hatalarından yakındı. İlk yarının sonlarına doğru Sestak'ın kafa şutuyla ilgili yorum yapan Sağlam, şöyle devam etti:

"Rüştü'nün topu tuttuktan sonra içeriye çekmesi çok net şekilde çizginin içinde görülüyor. Ayrıca İsmail'in ikinci sarı kartla oyun dışında kalması gerekiyordu. Stepanov'un ceza alanı içinde düşürülmesi var. Hakem kötü niyetli demek istemiyorum ama bazı pozisyonları kaçırdı. Sonuçta Beşiktaş kazandı, tebrik ediyorum. Bizim bireysel hataları aza indirmemiz gerekiyor. Kaybettiğimiz için üzgünüz ama hayat devam ediyor, cumartesi günü oynayacağımız maça bakıyoruz."

Sağlam, şampiyon olduktan sonra takımın performansında düşüş yaşandığı yorumu üzerine, "Şampiyon olduktan sonra geçen sezonu 3. bitirdik. Bu bütçelerle bir Anadolu takımının şampiyon olup, ertesi sene 3. olması önemli bir olaydır. Geçmişe baktığımızda şampiyon olan takımların sonrasında rehavete kapılıp, sonraki yıl gerilere gittiğini görüyoruz. Bu sene şanssız geçirdiğimiz ilk yarıdan sonra ikinci yarıya iyi başlamıştık. Daha önümüzde 14 maç var. Kalan bölümde iyi performans ortaya koyup ligi bitirebileceğimiz en iyi yerde bitirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni transfer Pinto'yu neden oynatmadıkları sorusuna Sağlam, "Pinto cuma günü geldi, işlemleri yetişmedi. Zaten yeni katıldığı için bugün oynatamazdık. İnşallah önümüzdeki günlerde takıma katkı sağlayacaktır" diye yanıt verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Ertuğrul Sağlam Hugo Almeida Bursaspor Beşiktaş Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title