Haberler

Berlin: Almanya'nın İki Eyaletinde Koalisyon Anlaşması

Almanya'da İki Eyalette Yapılan Seçimler Sonrasında Partiler Arasında Süren Koalisyon Ortaklığı Görüşmeleri Neticelendi.

Almanya'da iki eyalette yapılan seçimler sonrasında partiler arasında süren koalisyon ortaklığı görüşmeleri neticelendi.

Berlin'de seçimden birinci çıkan Sosyal Demokrat Parti (SPD), Sol Parti (PDS) ile ikinci bir hükümet dönemi için anlaştı. Berlin Eyalet Başbakanı Klaus Wowereit (SPD), bu görevi yanında kültürden de sorumlu olacak. Başbakanlık yanında Berlin'de 5 bakanlık koltuğu da SPD'nin olurken, bakan isimleri 18 Kasım'da parti kongresi sonrası açıklanacak. PDS ise yeni hükümette sağlık, ekonomi, çalışma ve çevre bakanlıklarını aldı.

Mecklenburg-Vorpommern eyaletinde ise SPD ile Hıristiyan Demokrat Parti (CDU) koalisyon ortaklığına imza attı. SPD'li Harald Ringstorff eyalet başbakanı olurken, CDU'lu Jürgen Seidel başbakan yardımcılığı ve eyalet ekonomi bakanlığı görevine getirildi. Dün Eyalet Meclisi'nde yapılan oylama ile Ringstorff 3. kez seçilirken, 8 eyalet bakanı da yemin ederek göreve başladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title