Haberler

Bebek ve Ölüler Delege Gösterilmiş

Ordu'da Ziraat Odası'nın 3 Aralık'ta Yaptığı Seçimler Sonrasında AKP Merkez İlçe Başkanı Halit Tomakin, 'Bebekleri ve Ölüleri Bile Delege Yazmışlar' Diye Şikayette Bulununca, Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin Basın Toplantısı Düzenleyerek İddiaları Yalanladı.

Ordu'da Ziraat Odası'nın 3 Aralık'ta yaptığı seçimler sonrasında AKP Merkez ilçe Başkanı Halit Tomakin, 'Bebekleri ve ölüleri bile delege yazmışlar' diye şikayette bulununca, Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin basın toplantısı düzenleyerek iddiaları yalanladı.

Ordu Ziraat Odası'nın 3 Aralık tarihinde yapılan seçimlerinin, itiraz üzerine valilik tarafından iptal edilmesinin ardından 26 Aralık 2006 tarihinde seçimler yeniden yapıldı. Ancak seçimlerin iptal edilmesinden sonra AKP Merkez İlçe Başkanı Halit Tomakin'in ilginç iddialarda bulundu. Tomakin, delege seçimlerinin Ordu Valiliği tarafından iptal edilmesinin nedeninin, 'bebek ve ölülerin delege olarak gösterilmeleri' olduğunu öne sürerek, ''Bebekleri ve ölüleri bile delege yazmışlar. Ordu Ziraat Odası 20 bin 300 kişilik delege listesi hazırlamış. Biz de parti olarak gayet sıkı ve akademik bir çalışma yaparak il genelinde ciddi bir araştırma yaptık. Ziraat Odası'nın Ordu Tarım İl Müdürlüğü'ne verdiği delege CD'sine göre bin 128 kişinin 2005 doğumlu, bin 136 kişi 1988'den sonra doğmuş olduğunu tespit ettik. Bu listede 2005 doğumlu seçmenlerin bazılarının isimlerinin karşısına imzalarıının da atılmış olduğunu tespit ettik. 876 kişi ise ölmüş olmasına rağmen yaşıyormuş gibi seçmen listesinde delege gösterilmiş'' dedi.

BAŞKAN İDDİALARI YALANLADI

AKP Ordu Merkez İlçe Başkanı Halit Tomakin'in bu açıklamaları karşısında, bir basın toplantısı düzenleyen Ordu Ziraat Odası Başkanı Onur Şahin ise iddiaların asılsız olduğunu savundu. Şahin şunları söyledi:

''Seçmen listelerinde 2005 doğumlu üye kayıtlarının varlığını gerekçe gösterip, 'bebekleri dahi üye yapmışlar' iddiaları, iddia sahiplerini gülünç duruma düşürmektedir. Bilgiyi kaynağından sormadan yorum yapanlar gülünç durumlara düşmeye devam edecekler. 3 yaşındaki bebeklerin kayıt olamayacağı gerçeğini sormak sureti ile odamızdan öğrenebilirlerdi. Ordu Ziraat Odası Nüfus Müdürlüğü değildir. Kayıtlı üyemizden vefat edenlerin, ancak varislerinin ve köy- mahalle muhtarlıklarının odamıza bildirimleri sonucunda üyelikleri iptal edilerek varisleri adına yeni kayıt açılmaktadır. Mükerrer isimlerde olduğu gibi bugün hayatta olmayıp ta seçmen listesinde adı bulunan isimlerle ilgili 109 seçim bölgesinde oy kullanıldığı tespit edilen tek bir isim yoktur.''

LİSTEDE, ÖLÜLER VE BEBEKLER VAR

Ancak yapılan bu açıklamaya rağmen 3 Aralık 2006 günü gerçekleştirilen delege seçimleri seçmen listesinde ölüler ve bebeklerin bile delege yapıldığı ortaya çıktı. Toplam 224 seçmenin yar aldığı Zafer Köyü seçmen listesinde, 13 kişinin ölü, 17 kişinin de 2005 doğumlu olduğu belirlendi. 1 yaşında olan 17 kişiden ikisinin oy kullanıp imza attığı da ortaya çıktı. Listenin 68'inci sırasında yer alan 24 Mayıs 2005 doğumlu, 1 yaşındaki Dursun oğlu Fahri Alakuş ile 210'uncu sırasındaki 24 Mayıs 2005 doğumlu, 1 yaşındaki Mehmet oğlu Tuncay Gündoğdu'nun da oy kullanarak isminin karşısının imzalandığı dikkat çekti.

Ordu Valisi Dr. Said Vakkas Gözlügöl, 3 Aralık tarihinde yapılan ve iptal edilen seçimlerle ilgili olarak, ''Yasa gereği, iptal edilen seçimlerin tekrarlanması kararını ve delege atamalarını yapmak Valilik makamına verilmiş olan bir yetkidir. Ama ben delege atamak yerine halkın, üreticilerin kendi iradeleriyle karar vermesi yönünde tercih kullandım. Bu yüzden seçimlerin tekrarlanmasını istedim'' diye konuşmuştu.

Erol KÜÇÜKOĞLU/ORDU, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title