Haberler

Bbp Katılım Töreni

Aralarında Kültür Eski Bakanı Namık Kemal Zeybek'in de Bulunduğu Milliyetçi Hareket Parti'li (MHP) Eski Milletvekili ve Partililer Bugün Düzenlenen Törenle Büyük Birlik Partisi (Bbp) Saflarına Katıldı. Bbp Genel Başkanı Yazıcıoğlu, MHP'yi Hedef Almadıklarını Belirterek, Milliyetçi, Muhafazakar, Demokrat ve Ülke Bütünlüğünü Savunan Bütün Kadroları Bbp'ye Davet Etti.

Aralarında Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek'in de bulunduğu Milliyetçi Hareket Parti'li (MHP) eski milletvekili ve partililer bugün düzenlenen törenle Büyük Birlik Partisi (BBP) saflarına katıldı. BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, MHP'yi hedef almadıklarını belirterek, milliyetçi, muhafazakar, demokrat ve ülke bütünlüğünü savunan bütün kadroları BBP'ye davet etti.

BBP'nin düzenlediği "Hepimiz Mehmetçiğiz, hepimiz Türk" istişare ve katılım töreni Halil İbrahim Sofrası'nda gerçekleştirildi. Yazıcıoğlu ve Zeybek salona birlikte girerken, Mehter Marşı eşliğinde, "Başbuğ Muhsin" ve "Başbakan Zeybek" sloganları ile karşılandılar. Salondaki yaklaşık bin kişi, "Ülkücüler el ele büyük birliğe" diye tempo tuttu. Törende konuşan BBP Genel Başkanı Yazıcıoğlu, ocak genel başkanlığı yaptığı dönem söylediği, "Eller silah değil, kalem tutmalı" sözünü hatırlattı ve aynı ifadeleri bugün parti genel başkanı olarak tekrarladığını söyledi. Merhametin sadakat ile beslendiğini vurgulayan Yazıcıoğlu, "Bu topraklarda beslenen, bu coğrafyanın ekmeğini yiyip suyunu içenlerden millete ve devlete sadakat istiyoruz" diye konuştu.

Yazıcıoğlu, bugün siyasette birlikte olmasalar bile aynı dava için mücadele eden tüm Türk liderlerine, merhum Alparslan Türkeş'e selam ve saygılarını ilettiğini kaydetti. Milletin ihtiyaç duyduğu milli iktidar için göreve hazır olduklarını anlatan Yazıcıoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de Atatürkçü, milliyetçi ve İslamcı olduğunu söyleyenler iktidar oldu. Hepsi sırasıyla üzerinden siyaset yaptıkları değerleri çiğneyerek alanı terk ettiler. Geldiler ve gittiler. Sahte İslamcı, sahte milliyetçi, sahte demokrat, sahte cumhuriyetçiler meydanda başka mecliste başka, muhalefette başka iktidarda başka konuştular. Şimdi Büyük Birlik zamanı. Bir süredir aynı çağrıyı yapıyorum. Gelin önyargıları kıralım, bir an evvel milletin önüne bir iktidar projesi koyalım. Ama hep engel teşkil ediyorlar. Bütün milliyetçiler, muhafazakarlar, demokratlar, milletin ruh kökünden beslenen kadrolar, vatanın bütünlüğü milletin dirliğini ülkemizin sömürge olmasını istemeyen kadroları BBP'ye davet ediyorum. Bu çağrımıza Zeybek ve milletvekili arkadaşlar, eski ocak başkanları, sendika ve derneklerde görev yapan dava arkadaşlarım ses verdi ve BBP kadrolarına katıldı. Bizim bir siyasi partinin içiyle işimiz yok. Biz Türkiye'nin hareketiyiz. Sevdamız milletin ve ülkemizin birliğidir. Türkiye el ele Büyük Birliğe. Laz'ı, Çerkez'i, Kürt'ü, Alev'isi-Sünni'si, biz Anadolu'nun harmanladığı kazanda Yunus'un sevgisi, Mevlana'nın hoşgörüsü ile kaynaşıp milletleşmiş bir toplumuz."

Yazıcıoğlu, Hrant Dink cinayetinin 'basit bir eylem' gibi gösterilmesine rağmen oldukça profesyonelce işlendiğine dikkati çekerek, basında olayla bağlantılı isimler ile aynı karede yer almış fotoğrafların yayınlanmasına tepki gösterdi. Yazıcıoğlu, "Caddede yürürken esnafı dolaşıyorum. Birileri tam kameranın içine bakarak resim çekiliyor ve bu resim basına servis ediliyor. Felek bütün zulmünü toplasın gelsin, bir damla dönersem bana yazıklar olsun. Hrant Dink üzerinden yeni siyasi projeler ortaya çıkarmak istiyorlar. Bize karşı linç girişimi başlatıldı. Savunma psikolojisine girsek toplanıp linç edecekler. Ama yağma yok. Ben bu ülkenin dağında, pazarında dolaşıyorum. Ben Anadolu'yum, bu milletin parçasıyım. Her yerde varım, her yerde olacağım. Bizim etrafımızda koruma duvarları yok. Fotoğraf kareleri olabilir ama bununla başka yere varmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu, Dink'in cenaze töreninde atılan sloganları da eleştirerek, "Hepimiz Hrant'ız deseler tepki göstermeyeceğim. Etnik bir kavram kullanarak bu slogan ile bölücülük yapıyorlar. Neden o kalabalıktakiler, bir şehit cenazesine katılıp, 'Hepimiz Türk'üz, hepimiz Mehmetçiğiz" diye bağırmıyor? Ne mutlu Türk'üm diyene" şeklinde sözlerini tamamladı.

Daha sonra söz alan Kültür eski Bakanı Namık Kemal Zeybek, neden MHP'den ayrıldığını ve BBP'ye katıldığını anlatı. MHP MYK Üyesi olduğu dönemde Devlet Bahçeli'nin izlediği stratejiyi eleştiren Zeybek, MHP'nin bugün Türk dünyası ile hiçbir ilişki kurmadığını öne sürdü. Zeybek, muhalif tutumları nedeniyle MYK toplantılarına çağrılmamaya başlandığını ileri süren Zeybek, "Nedense toplantılar benim Kazakistan'da olduğum dönemlerde yapılıyordu. Sonra beni hiç toplantılara çağırmamaya başladılar. Aradım genel merkezi sebebini sordum, cevap veremediler, üstelik alay ettiler" şeklinde konuştu.

Zeybek, BBP saflarına katılmaktan duyduğu sevinci ise "Burada kendimi ana rahmindeki çocuk gibi hissediyorum" sözleriyle ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Yazıcıoğlu, BBP'ye katılan Zeybek, eski MHP milletvekilleri ile diğer katılanlara rozetlerin taktı.

(YZE-MAY-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title