Haberler

BAXI Manresa: 74-68

Güncelleme:

SALON: Nilüfer TOFAŞHAKEMLER: Yohan Rosso (Fransa), Gvidas Gedvilas (Litvanya), Gatis Salin (Letonya)TOFAŞ: Zubcic 16, Shepherd 10, Berk Uğurlu 8, Simmons 4, Cook 7, Emre Tanışan, Ennis 15, Yiğit Arslan 8, Muhsin Yaşar 6BAXI MANRESA: Valtonen 6, Bako 8, Thomasson 4, Maye 31, Perez 2, Francisco...

SALON: Nilüfer TOFAŞ

HAKEMLER: Yohan Rosso (Fransa), Gvidas Gedvilas (Litvanya), Gatis Salin (Letonya)

TOFAŞ: Zubcic 16, Shepherd 10, Berk Uğurlu 8, Simmons 4, Cook 7, Emre Tanışan, Ennis 15, Yiğit Arslan 8, Muhsin Yaşar 6

BAXI MANRESA: Valtonen 6, Bako 8, Thomasson 4, Maye 31, Perez 2, Francisco 5, Garcia 2, Steinbergs 7, Urtasun, Martines 3, Vaulet, Sima

1'İNCİ PERİYOT: 20-20

İLK YARI: 42-34

3'ÜNCÜ PERİYOT: 50-51

TOFAŞ, Basketbol Şampiyonlar Ligi TOP 16 turu J Grubu 2'nci haftasında İspanyol temsilcisi BAXI Manresa'yı sahasında 74-68 mağlup ederek grupta 2'de 2 yaptı.

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi TOP 16 turu J Grubu 2'nci hafta mücadelesinde TOFAŞ, evinde BAXI Manresa ile karşı karşıya geldi. Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu'nda oynanan maça Berk Uğurlu, Kasey Shepherd, Elgin Cook, Tomislav Zubcic, Jeremy Simmons beşiyle başlayan mavi-yeşilli ekip, ilk basketini Berk Uğurlu ile buldu. Rakibin sayılarına Shepherd, Zubcic, Berk Uğurlu ve Simmons ile karşılık veren Bursa ekibi, Tomislav Zubcic'in basketleriyle 7'nci dakikada 13-12 öne geçti. Tomislav'ın elinden bir üçlük bulan ev sahibi takım, Cook ve Muhsin ile skor bulmaya devam etse de ilk çeyrek 20-20 eşitlikle sonuçlandı.

İkinci periyodun başında Yiğit Arslan'ın hızlı hücum sayılarıyla 24-20 üstünlüğü sağlayan TOFAŞ, Muhsin Yaşar'ın serbest atışları sonrası Cook'un üçlüğüyle 14'üncü dakikada farkı 9'a çıkardı: 29-20. Mavi-yeşillilerin 9-0'lık serisine Bako son verirken, konuk ekip üst üste bulduğu sayılarla 18'inci dakikada skoru 31-29 yaptı. Yiğit, Ennis, Berk Uğurlu ve Simmons'ın sayılarıyla üstünlüğünü sürdüren Bursa ekibi, soyunma odasına 42-34 önde girdi.

Üçüncü çeyreğin başında Shepherd'ın turnikesiyle fark çift hanelere (44-34) çıkarken, BAXI Manresa 23'üncü dakikada farkı 2'ye indirdi:  46-44. Çeyrek sonunda Shepherd ve Muhsin Yaşar'ın sayıları gelse de İspanyol temsilcisi, son çeyreğe 50-51 önde giren taraf oldu.

Taraftarının desteğiyle 4'üncü periyot vites artıran TOFAŞ, rakibin sayılarına Cook, Ennis ve Shepherd ile karşılık verirken, Ennis'in turnike basketi 33'üncü dakikada skoru 58-53 yaptı. BAXI Manresa bitime 5.27 kala 58-59 yeniden öne geçerken, Shepherd'ın serbest atışları sonrası Ennis ile 62-61 üstünlüğü sağlayan ev sahibi takım, Zubcic'in üçlükleriyle bitime 1.23 kala 5 sayılık farkı yakaladı: 71-66. Bir üçlük de Ennis ile bulan TOFAŞ, parkeden 74-68 galip ayrılmayı başardı.

BAXI Manresa karşısında TOFAŞ'ta Tomislav Zubcic 16 sayı ile takımın en skorer ismi olurken; Tyler Ennis 15 sayı, Kasey Shepherd 10 sayı ile katkı verdi. Sakatlığı bulunan Pako Cruz mücadelede forma giymedi.

TOFAŞ, Basketbol Şampiyonlar Ligi TOP 16 turunda sıradaki maçını 8 Şubat Salı günü deplasmanda Nutribullet Treviso ile yapacak.


- Bursa
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Berk Uğurlu Litvanya Letonya Fransa Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title