Haberler

Başkentte 11. Uluslararası Hukuk Kurultayı

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, "Bizler Avrupalı meslektaşları gibi çoktan yerleşmiş bir hukuk sisteminde mesleklerini icra eden avukatlar değil, hukuk sisteminin insan haklarına yaraşır şekilde inşası ve devamı için mücadele vermek zorunda kalmış hak savunucularıyız." dedi.

Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan, "Bizler Avrupalı meslektaşları gibi çoktan yerleşmiş bir hukuk sisteminde mesleklerini icra eden avukatlar değil, hukuk sisteminin insan haklarına yaraşır şekilde inşası ve devamı için mücadele vermek zorunda kalmış hak savunucularıyız." dedi.

Ankara Barosunca Bilkent Hotel Konferans Salonu'nda, "İnsan Hakları ve Hak Savunuculuğu" temasıyla "11. Uluslararası Hukuk Kurultayı" düzenlendi.

Kurultayın açılışında konuşan Sağkan, hukukçuların tarih boyunca kaostan, krizden, sömürüden ve haksızlıklardan beslenenlere rahatsızlık verdiğini belirtti.

Dünya durduğu sürece hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Sağkan, hukukçuların hak savunuculuğu sıfatlarının yanında kalemleriyle de geleceğe ışık tuttuğunu söyledi.

Sağkan, "Bizler Avrupalı meslektaşları gibi çoktan yerleşmiş bir hukuk sisteminde mesleklerini icra eden avukatlar değil, hukuk sisteminin insan haklarına yaraşır şekilde inşası ve devamı için mücadele vermek zorunda kalmış ve tartışması yüzyıllar önce bitmiş en temel evrensel değerler için boğazları patlarcasına bağırmak zorunda kalan hak savunucularıyız." diye konuştu.

Herhangi bir iktidar çatısı altında olmadıklarını ve tarihin her yerinde olduklarını ifade eden Sağkan, şunları kaydetti:

"Bizim için adalet, zaten çoktan var olan ve konumu tartışmasız hayatta yaygın bir ide değil, uğruna gerekirse özgürlüklerimizden ve hatta hayatlarımızdan ödün vermek zorunda kaldığımız, bu ülkenin karış karış her toprağında cübbelerimizle nöbetini tutuğumuz kutlu davamızdır. Bizler hak, özgürlük ve adalet için belli bir zümreye iltimas geçilmesin diye gece ve gündüz, sabah ve akşam, 7 gün 24 saat gözlerini bir saat bile kapatmaması gereken, varlıklarıyla hakimleri ve savcıları sıradan kamu görevlileri olmaktan azat ederek yargıyı yargı yapan kutsal savunma makamlarıyız."

"Bunların içinin doldurulması lazım"

Kurultayda konuşan TBMM Başkanvekili Levent Gök, insanın doğuştan gelen bazı haklarını topluma kabul ettirmek için uzun yıllar boyunca mücadeleler verildiğini anlattı.

Gök, "Bugün de bu mücadeleler devam etmektedir. Kendisini demokratik olarak tanımlayan başkanlar, başbakanlar cumhurbaşkanları dahi bugün dahi insan haklarına karşı duyarlı değildir." değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'nin hukuk alanında önemli süreçlerden geçtiğini söyleyen Gök, "Türkiye'nin insan hakları karnesi pek iyi değil. Hukukun üstünlüğü, insan hakları, demokrasi vazgeçmeyeceğimiz kavramlardır. Bunların içinin doldurulması lazım. Söylemlerle değil, uygulamalarla olması gerekir." dedi.

Dünyanın farklı yerlerinden gelen çok sayıda hukukçu, insan hakları savunucuları ve hukukçu adaylarının katıldığı kurultay, 12 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title