Haberler

Başbakanla Görüşen Sanatçılar Açıklama Yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gezi Parkı ile ilgili yaptığı görüşmeler çerçevesinde 8 sanatçı ile Taksim Dayanışma'dan bazı kişileri kabul etti.

Başbakanlık Resmi Konut'taki basına kapalı görüşme yaklaşık 3,5 saat sürdü.

Kabule, Taksim Dayanışma'dan TMMOB Başkanı Eyüp Muhcu ve Semt Dernekleri Sözcüsü Cem Tüzün ile sanatçılar Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertap Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal katıldı.

İlk heyetten sonra gelen Taksim Dayanışma'dan Derya Karadağ, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nden Beyza Metin, KESK Kadın Sekreteri Canan Çalağan, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, İstanbul Tabip Odası Sekreteri Ali Çerkezoğlu, TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman da daha sonra görüşmeye dahil oldu.

Görüşmeye, Başbakanlık Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İçişleri Bakanı Muammer Güler, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala ve Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı İbrahim Kalın ve Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan da katıldı.

Halit Ergenç

Sanatçı Halit Ergenç, görüşmenin ardından sanatçılar adına yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın, yargı sürecine saygılı olduklarını ve yargı haricinde davranmayacaklarını ifade ettiğini bildirerek, Başbakan'ın, yargı süreci sonunda kışla yapılmaması kararı çıkarsa buna uyacaklarını ve burayı park olarak düzenleyip, koruyacaklarını söylediğini ifade etti. Ergenç, yargı süreci sonunda olumlu sonuç çıkması durumunda ise halk oylamasına gitmeyi istediklerini söylediğini vurgulayarak, "Dolayısıyla bu yargı sürecinin sonuna kadar zaten herhangi bir değişiklik olmayacaktır Gezi Parkı'nda. Bunun sonrasında artık orada bulunan arkadaşlarımızın evlerine dönmelerini istediklerini, bu süreci izlemelerini ve takip etmelerini istediklerini söylediler" diye konuştu.

Ergenç, Başbakan Erdoğan'ın "artık herkesin rahat bir şekilde yatağında uyumasını ve bu gergin ortamın, sokaklarda olan olayların da nihayete ermesini istediklerini" söylediğini anlatarak, şöyle devam etti:

"En önemlisi bizim de gördüğümüz pek çok insanın şahit olduğu bu şiddet gösterileriyle ilgili bizler kendi sıkıntılarımızı, onlar da kendi sıkıntılarını dile getirdiler. Bu süreç içinde de kim şiddet gösterdiyse, talepleri de var, Sayın Bakanımızın da talepleri var. Dediler ki 'elinizde olan herhangi bir görüntü, herhangi bir delil ne varsa mutlaka bize ulaştırın. Taraf önemli değil, kimin kime şiddet uyguladığı söz konusu değildir. Her taraftan olabilir, biz bunun soruşturmasını başlattık, sonuna kadar da yürüteceğiz, size bu teminatı veriyoruz' dediler."

Sunay Akın

Sunay Akın ise "Bu gezi parkı sürecini oluşturan barışçıl demokrat yollar dışında hiçbir yol asla düşünmeyen çok değerli arkadaşlarımızla burada saatler süren bir toplantı yaptık. Kendi adıma çok mutlu ayrılıyorum" diyerek, şunları söyledi:

"Bundan sonra hepimizin beklediği, bütün insanımızın beklediği, bütün Türkiye'nin beklediği demokratik çözüm süreçlerinin zaten var olan bu süreçlerin altı iyice çizilmiştir, pekiştirilmiştir. Benim gönlümde yatan şu; buradan İstanbul'a giderek Gezi Parkı'ndaki arkadaşlarımızla hep beraber, bu sefer sanatımızla, şiirlerimizle, şarkılarımızla, belgesellerimizle, bu işi demokratik anlamıyla bir yerde bir finale, bir taçlandırmaya getirmek. Bütün bu hukuk süreci zaten sürüyor, Taksim Parkı, parktır, bu süreçte zaten kendi adını almıştır."

"Buradan çıkan pozitif yönlü yaklaşımı değerlendirmelerini bekliyoruz"

Taksim Dayanışması sekreteryası adına konuşan TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman da Başbakan Erdoğan'ın, yargı sürecinin sonunu bekleyip, ardından sonuca göre halk oylamasına gitmek istediklerini ilettiğini ifade ederek, "Sayın Başbakan, oylama sonucunda park olarak kalmasının tercih edilmesi halinde, yani vatandaşlarımız, İstanbullular bu alanın park alanı olarak kalmasını tercih ettiklerinde bu karara uyacaklarını ifade ettiler. Bu aşamada, öncelikle yargı nihai kararını verene kadar projenin uygulamaya geçilmeyeceğini ifade etmesi Sayın Başbakanın, bu gecenin olumlu sonucudur" dedi.

Kahraman, bir gazetecinin, "Bu sözler eylemin bitmesi için yeterli midir sizin için" yönündeki sorusuna, "Bu sözler pozitif yönlü sözlerdir. Pozitif yönlü bu sözlerin arkadaşlarımızın da pozitif olarak değerlendireceklerini bizler buradan düşünüyoruz" yanıtını verdi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Recep Tayyip Erdoğan Halit Ergenç Taksim Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title