Haberler

Başbakan Yıldırım, 2016-2017 Adli Yılı Açılışı Dolayısıyla Mesaj Yayımladı

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye’nin demokrasi ve hukuk temelinde gelişmesi için en büyük mesuliyetin kendilerinde olduğu bilinciyle, darbeci zihniyeti tasfiye eden hukukçularımızı yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin demokrasi ve hukuk temelinde gelişmesi için en büyük mesuliyetin kendilerinde olduğu bilinciyle, darbeci zihniyeti tasfiye eden hukukçularımızı yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 2016-2017 Adli Yılı açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "2016-2017 Adli Yılı'nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir.

Yargı organı, hakimler, savcılar, avukatlar ve diğer çalışanlarıyla devletimizin demokrasi ve hukuk eksenindeki işleyişinde hayati bir vazife ifa etmektedir. Mülkün temeli adalettir. Adalet, temel insani hak ve özgürlüklerin, toplumsal barışın ve milli birliğin en güçlü teminatıdır. Hükümet olarak, hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisine yönelik bütün icraatlarımızı, milletimizin huzur ve refahı; ülkemizin aydınlık yarınları için atılmış adımlar olarak görüyoruz. 14 yıllık iktidarımız süresince hem hukuk alanında tarihi öneme sahip birçok reformun gerçekleşmesine; hem de adalet teşkilatımızın fiziki altyapısının iyileşmesine büyük önem verdik. İhtiyaç ve talepler istikametinde yeni reformlar yapmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki, adalet sistemimizin güçlenmesi ve hukukun eksiksiz tecellisi için atılan adımlar büyüdükçe, ülkemiz daima, dünyanın saygın ve güçlü ülkeleri arasında yer alacaktır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Türkiye, demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlükler konusunda tavizsiz bir duruş sergiledikçe; darbe teşebbüsleriyle, vesayet arayışlarıyla, terörle, tedhişle ülkemizi zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Türkiye'nin demokrasi ve hukuk temelinde gelişmesi için en büyük mesuliyetin kendilerinde olduğu bilinciyle, darbeci zihniyeti tasfiye eden hukukçularımızı yürekten tebrik ediyorum.

Bu düşüncelerle, yüksek mahkemelerimizin başkan ve üyeleri başta olmak üzere, adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakarca görev yapan hakim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum. Görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yad ediyor, adalet sistemimiz için görev yapan bütün yargı mensuplarına selam ve saygılarımı sunuyorum." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Binali Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title