Haberler

Başbakan Erdoğan."Biz 14 Ağustos 2001'de Yola Çıktığımızda Ortaya Koyduğumuz Bir Manifesto Vardı.11...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine 2 yıl olduğunu ve gündemlerinde bulunmadığını belirterek, "Ama dikkat ederseniz birileri Abdullah Bey'le bizim aramıza kendilerine göre adaba, edebe sığmaz şekilde bir çok spekülasyonlar"...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçimine 2 yıl olduğunu ve gündemlerinde bulunmadığını belirterek, "Ama dikkat ederseniz birileri Abdullah Bey'le bizim aramıza kendilerine göre adaba, edebe sığmaz şekilde bir çok spekülasyonlar yapmak suretiyle bazı parazit oluşturmaya kendilerine göre virüs oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim Abdullah Bey'le yolculuğumuz, ne bugün başladı, ne şurada 3-5 ay önce, 3-5 sene önce başladı" dedi.

Başbakan Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV'de ortak yayınlanan 'İskele Sancak Özel" adlı programda soruları yanıtlayan Erdoğan, 30 Eylül'de yapılacak AK Parti 4'üncü olağan kongresiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

Kongrede yapacağı konuşmanın içeriğine ilişkin, "Biz 14 Ağustos 2001'de yola çıktığımızda ortaya koyduğumuz bir manifesto vardı. 11 yıl bu manifesto üzerinden geldik. Şimdi ikinci 11 yıla geçiyoruz. İkinci 11 yıla geçerken artık bizim gündemi güncellememiz lazım. Şu anda bu gündemi güncelliyoruz. Milat değil" diye konuştu.

Konuşmasında, reformlar, dış politika, ekonomi konularında da değerlendirmelerde bulunacağını belirten Erdoğan, "Yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulumuzda rol alacak görev alacak arkadaşlarımız var. Merkez Yürütme Kurulumuzda görev alacak arkadaşlarımız var. Parti Disiplin Kurulu olsun, parti içi Demokrasi Hakem Kurulu olsun bunlarda yeni oluşum var" ifadesini kullandı.

-3 dönem kuralı-

Erdoğan, AK Parti'deki "3 dönem" uygulaması konusunda şunları söyledi:

"Bütün bunları yaparken de en önemli hassasiyetimiz biliyorsunuz. Biz dedik ki 'genel başkan, il başkanı, ilçe başkanı, belde başkanı 3 dönem arka arkaya görev yapar, ondan sonra ara verir. Ara verdikten sonra tekrar seçilebilir. Bunun üzerinde de çok spekülasyonlar yapılıyor ama bunu gerçekleştirmek AK Parti'ye nasip olacak. Onunla ilgili de tüzük tadilini çok daha güzel bir şekilde yapıp, bu işi halledelim diyoruz."

Kısa zaman önce HAS Parti'nin kendisini feshederek AK Parti'ye katıldığını ve Süleyman Soylu'nun da AK Parti'ye katıldığını hatırlatan Erdoğan, pazar günü, kongrede bir katılım olmayacağını kaydetti. Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu'yla beraber katılımların da olduğunu belirten Erdoğan, "Onlar da inşallah bu süreç içinde partimizle kaynaşacaklar. Tabii hepsine MKYK içinde yer vermemiz mümkün değil. Omurgayı da güçlü tutmamız lazım. Bunu her zaman hücre tazelemesi olarak ifade ediyorum. Bu hücre tazelemesini yaparken de omurgamızı da aynen muhafaza edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Genel başkan yardımcılarına bağlı olarak çalışan yardımcılar bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, "Onları da özellikle şimdi güçlendireceğiz. Onları yenileyeceğiz ki bu kurumsallaşmamız da farklı bir güce kavuşmuş olsun" dedi.

Erdoğan, bugün Anayasa Mahkemesi eski raportörü Osman Can'la yaptığı görüşmenin hatırlatılması ve "Vitrinde daha flaş isimler görmek mümkün olacak mı-" sorusu üzerine şunları belirtti:

"Alacağımız arkadaşların, aramıza katılacak arkadaşların ehliyeti liyakati bu noktada gayet iyi. Osman Can arkadaşım da bunlardan bir tanesi. Bazı akademisyen arkadaşlarımız da var MKYK alacağımız var. Uluslararası camiada hakikaten temsil kabiliyeti olan arkadaşlarımız var. Kadın oranı konusunda yüzde 30'u belirlemiş durumdayız. Yüzde 30'un altında olmayacak."

-"Omurgalı bir duruş olmaz"-

Başbakan Erdoğan, "3 dönem görev yaptıktan sonra ara verme konusunda bu kuralın bu kadar keskin uygulanması gerektiğine inanıyor musunuz Yoksa bir defa aldık bir karar, dönmeyiz diyerek mi o karar üzerinde ısrarlısınız" sorusuna şu karşılığı verdi :

"Zaman zaman ben bunu kendime çok sordum. Hatta arkadaşlardan da bu soruyu bana yöneltenler de oldu. Hatta, 'biz MKYK'ya yetki verse de 3 dönem konusunu o kurul değerlendirse...' Arkadaşlarıma o zaman şunu söyledim: MKYK'ya bu yetkiyi verirsek o zaman bunu sulandırmış oluruz. Burada kararlı, omurgalı bir duruş olmaz. Yani bunlar istediklerine yol verecekler; istediklerini de burada tutacaklar. Böyle bir şey ortaya çıkar. Burada o 3 dönemi aşma noktasında olanlar belli bir güce ulaşmış olanlardır. Zaten burada ağırlıklı olan birinci derecede başkanlardır veyahut da üst düzey yöneticilerdir. Bu üst düzey yöneticiler böyle bir şey burada olursa kendilerini koruma altına alırlar ve orada onlar adeta buraya çakılırlar ve burada kalırlar. Kendilerini koruma altına almamaları lazım."

AK Parti'de iki dönem milletvekilliği yapanların bulunduğunu ve son seçimler öncesinde 169 milletvekilinin yeniden aday gösterilmediğini anımsatan Erdoğan,

"Bu, AK Parti'ye güç kaybettirmedi tam aksine yine güç kazandırdı çünkü bu arkadaşlarımızı bir kenara koymak, art niyetle yapılan bir şey değildi. Sadece ilkeler üzerinden hareket eden bir siyasi partiysek, faniler üzerinden değil ilkeler üzerinden hareket eden bir siyasi partiysek o zaman duruşumuz çok önemli. Bu duruşumuzdan taviz vermememiz lazım. Bundan sonraki süreçte de arkadaşlarımızla son yaptığımız değerlendirmelerde onlarla da bu konuda mutabıkız. Yani burada herhangi bir sıkıntımız yok" diye konuştu.

-"Ben merkezli bir anlayış değil..."-

"Her yeni isim acaba sizden sonra halefiniz olarak mı düşünülüyor" sorusu üzerine, Erdoğan şunları kaydetti:

"Her yeni isim... Önce partiyle uyumları çok önemli. Partiyle uyum olduktan sonra, partimiz içinde şu anda kendini kabullendirmiş olan birçok isimler de var. Bu isimler zaman içinde zaten temayüz edecek ve parti kendi kademeleri içinde de bunun değerlendirmelerini yapıp hangisiyle daha ideal bir şekilde partimiz büyümeye devam eder bunu o şekilde... Çünkü tekilcilik hoş bir şey değil. Ben merkezli bir anlayış değil, biz merkezli bir anlayışı oturtup bunu kolektif akıl üzerine bina etmeniz lazım. Eğer kolektif akıl üzerine bina ettiğiniz zaman netice alıyorsunuz zaten. Eğer kolektif akıl değil de ben merkezli 'ben bu işi yaparım, ederim' böyle yürürseniz yolda kalırsınız."

Erdoğan, "3 dönem" kuralı sebebiyle, "tecrübe aktarımı" yaşanıp yaşanmayacağının sorulması üzerine, "Aramızda diyelim ki 3 dönemlik arkadaşlar çekildiği anda bir defa 2 dönemlik arkadaşlar olacak. Bunlar aktif olarak o sahnede bulunacaklar. Bir de ikinci döneme giren bir dönemlik arkadaşlar olacak. Biz diyoruz ki şahsen, 'bu davanın neferi miyim neferiyim. Bana parti ne görevi verirse onu yapacağım. Lojistik destek noktasında, partide, nerede verirse..." cevabını verdi.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton'un, kurduğu bir vakıfla hem uluslararası camiada hem ABD'de hizmet vermeye devam ettiğini kaydederek, "Şu anda Bay Clinton orada Demokratlar'ın önemli bir merkezini oluşturuyor. Bunları Türkiye'de artık bizim rahat rahat yapmamız lazım. Bu konuda Türkiye'de hiçbir siyasi partinin yapmadığını AK Parti yapıyor" diye konuştu.

-Cumhurbaşkanlığı seçimi-

Başbakan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığına aday olacak mısınız-" sorusu üzerine, şöyle konuştu:

"Bu konuyla ilgili açıklamalarımızı hep yaptık. Şu anda Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşık 2 yıl var. Bunlar bizim gündemimizde olan şeyler değil ama dikkat ederseniz birileri Abdullah Bey'le bizim aramıza kendilerine göre adaba, edebe sığmaz şekilde birçok spekülasyonlar yapmak suretiyle bazı parazit oluşturmaya kendilerine göre virüs oluşturmaya çalışıyorlar. Bizim Abdullah Bey'le yolculuğumuz, ne bugün başladı, ne şurada 3-5 ay önce, 3-5 sene önce başladı. Bizim bu yolculuğumuzun mazisi, çok eski ama bu tür başlıklar atanlar bu işin farkında değil çünkü onların öyle bir dünyası yok. Zaman zaman ben boğaza keyif çatarak bakanlar dediğim zaman alınıyorlar ama ne Abdullah Bey'in ne Tayyip Erdoğan'ın böyle bir derdi yok."

Erdoğan, bir gazetede, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin anket sonuçlarının yayımlandığının hatırlatılması üzerine, "O gazetenin benim nezdimde hiçbir kıymeti harbiyesi yok. Bunlar bu tür anketler falan sadece sipariş üzere yapılan ve bu sipariş üzre yapılmak suretiyle de aramıza nifak tohumlarını ekebilmek için atılmış adımlardır. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 2 yıl var. Bu süreç içinde üzerimize düşen görevleri Abdullah Bey Çankaya'da yürütüyor. Ben de Başbakanlık makamında yürütüyorum" diye konuştu.

Erdoğan, "gazetede yer alan anket sonuçlarını sağlıksız mı buluyorsunuz-" sorusu üzerine ise "Hayır onları değerlendirmeye zaten tabi tutmuyorum. Öyle bir derdim yok. Hiç okumadım bile, arkadaşlarım bana söylediler, 'gereksiz' dedim" karşılığını verdi.

Muhabir: Hasan Öymez

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Recep Tayyip Erdoğan Süleyman Soylu Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title