Haberler

Başbakan Erdoğan Antalya'da

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Partisinin Antalya Mitinginde Yaptığı Konuşmada, "CHP Zihniyetinin Ülkede Tek Dikili Ağacı Bile Yok. Sayın Baykal Bakanlık Yaptığı Üç Dönemde Antalya İçin Ne Yaptı?" Dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, partisinin Antalya mitinginde yaptığı konuşmada, "CHP zihniyetinin ülkede tek dikili ağacı bile yok. Sayın Baykal bakanlık yaptığı üç dönemde Antalya için ne yaptı?" dedi.

Antalya Yıldırım Beyazıt Bulvarı'nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın memleketi Antalya'da Baykal'a yüklendi. Baykal'ın bakanlık yaptığı dönemlerinde Antalya'ya bir tek eser kazandırmadığını söyleyen Erdoğan, "Bu benim Antalya'ya 20. gelişim. Memleketi Antalya olanlar kaç kez geldi? Antalya'nın AK Parti'ye emanet edildikten sonra nasıl bir değişim içine girdiğini gayet iyi biliyorsunuz. Belediyemizle uyum içerisinde nasıl çalıştığımızı, nasıl bir

sinerjiyle Antalya'ya yatırım üzerine yatırım yaptığımızı da iyi biliyorsunuz. Bizden önceki Antalya ile bizden sonra Antalya aynı mı? Turizmde yaşadığımız büyük gelişmede Antalya başroldedir. Bu yıl Antalya'ya beklentimiz 8 milyon turisttir. 2002 yılında turizm gelirlerimiz 8.5 milyar dolar seviyesindeydi. Hükümet olarak her fırsatta turizmcilerle konuştuk. Bugün 20 milyona yakın insan Türkiye'ye gelmektedir. Bu sayının büyük bir kısmını Antalya alıyor. 2007'nin şu ana kadarki tablosu geçen yıllara oranla

daha iyi. Antalya şehircilik açısından parmakla gösterilecek bir şehir haline gelecek. Biz 4.5 yılda dünyalar güzeli Antalya'nın hakkını verdik. Bu ülkede kulağı olup da duymayanlar var. Bu topraklarda doğup büyüyüp bir eser vermeyen insanlar duysun" diye konuştu.

Antalya'nın iktidar oldukları dönemde modern bir şehir haline geldiğini belirten Erdoğan, "Sayın Baykal, siyasete girdiğinden bu yana 3 kez bakanlık yaptı 3 kez iktidarda bulundu. Acaba şu güzel Antalyamız'a ne kazandırdı? Kazandırdığı bir şey yok. Ben Antalya'ya çok geldim gittim. Birçok yerler kasaba gibiydi. Ama şimdi modern bir şehir haline geldi. Turizm kenti Antalya'da biz iktidar olmadan önce benim belediye başkanım burada göreve başlamadan önce bir tane kavşak, bir tane katlı köprülü alt geçit

yoktu. Ama şimdi 8 tane var. Şimdi 9.'su da bitmek üzere. Biz Antalya'da da eserlerimizle konuşuyoruz. Sayın Baykal geldiğinde ne konuşacak, ne diyecek? 'Cek cak' diyecek. Ama biz yaptık diyoruz. Sayın Baykal desin ki enerji, maliye, dışişleri bakanıyken Antalya'ya şunu yaptım. Diyemeyecek, çünkü bu ülkede CHP zihniyetinin çakılı kazığı, dikili ağacı yoktur. Olmaz, çünkü bunların derdi yok. Bunların millete sevdası yok. Vatan aşkı yok. Vatan aşkı olan yatırım yapar" dedi.

Hedeflerinin golf turizmine Antalya'da yaygınlaştırmak olduğunu ifade eden Erdoğan, "Son 4.5 yılda 20 kez Antalya'ya geldim. Eskiden oteller Antalya'da 6 ay çalışırdı şimdi ise 12 ay çalışmaya başladı. Hedefimiz golf turizmine Antalya'da yaygınlaştırdık. Kongre turizmini yaygınlaştırdık, yaygınlaştırıyoruz. İstanbul kongre turizmine cevap vermiyor. 2. olarak Antalya'yı hedef alıyoruz" şeklinde konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Başbakan 156 kez yurt dışına çıkmış, Türkiye'ye ne kazandırdı?" sözlerine karşılık Başbakan Erdoğan, turist sayısı 20 milyona çıktıysa dolaştığımız ülkelerde yaptığımız görüşmeler neticesinde çıkmıştır. Ankara'da oturmakla turist gelmez, Türkiye'yi tanıtacaksın. KKTC dünyada kabul görüyorsa, Kıbrıs Cumhurbaşkanı resmi davetiyeyle kabul ediliyorsa, görüşmelere katılıyorsa bu çalışmaların neticesidir. İslam konferansı örgütünde daha önce topluluk olarak kabul ediyordu.

Şimdi Annan planında geçen adıyla İslam konferansı örgütünde cumhuriyet olarak kabul ediyor. Biz sadece o Türk cumhuriyetlerine gitmekle kalmadık. Moğolistan'a gittik. Orhun abidelerini ayağa kaldırdık, orayı müze haline getirdik. Oraya gitmek için çöl safarisi yapmak lazım. Onu da yaptık. Orayı gördük ve dedik ki buraya yol yapmamız lazım. Türkiye olarak 42 kilometre asfalt yol yaptık. Bunun adı mühürdür" şeklinde konuştu.

"Yuhların en güzel yeri sandık. 22 Temmuz'da bunları sandığa gömün" diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz göreve geldiğimizde Türkiye'nin milli geliri 180 milyar dolardı. Şimdi 400 milyar dolar. Sayın Baykal maliye bakanlığı yaptı. Acaba maliye bakanlığı yaptığı dönemlerde bu hesaplar yok muydu? Bu arada bir de mazotçular çıktı. Sayın Baykal da bu mazotçulara ilave oldu. Oda şimdi mazot hesabı yapıyor. Birisi diyor 1 YTL'ye indireceğim. Sayın Baykal onun altına düşer miyim diye hesap yapıyor. Zaten biz kabotaj hakkı içinde 1 YTL veriyoruz. Yolcu gemilerine ve balıkçılara veriyoruz. Türkiye genelinde biz

bu uygulamayı yaparsak memurun maaşını ödeyemiyordu. DSP birinci partiydi. MHP onun sucusuydu. Şimdi CHP ile MHP birleşti. MHP bu değirmene su taşıyacak.

Bundan önceki üçlü koalisyonda 22 tane banka hortumlanarak fona devredildi mi? Bu hortumcunun bir tanesiyle ortaklık kuruyor. Nereye nasıl destek vereceğimizi iyi düşünelim. Bu dönemde bir tane banka fona. 22 bankanın benim halkıma çiftçime işçime memuruma maliyeti 40 milyar dolardı. Bu dönemde imarzedelerin maliyeti 9 katrilyondu. O parayı biz ödedik. Mağdur olan halk diye ödedik. Şimdi çıkmış bir tanesi dürüstlük diyor. Sen önce mazotu 1 YTL'ye indireceğini söyleyeceğine kaçak olan babanın borcunu öde, o

zaman konuş."

Erdoğan, "Milletin değerlerine saygısı olmayandan milliyetçi olur mu? Bu ülkeye yatırım yapmayandan vatansever olur mu?" diyerek, "Türk lirasının değeri ile oynadılar. Biz 6 sıfırı atacağız dedik. 6 sıfırı atarsak enflasyon patlar dediler. Patlamadı çatladı. Yüzde 30'du 8.6'ya düştü. Paramızın değeri arttı. Şimdi kim milliyetçi hesap ortada" diye konuştu.

2b arazileriyle ilgili olarak Erdoğan, "2 b konusuyla ilgili sayın Baykal bir şey söylüyor. Sayın Baykal akşam farklı sabah farklı konuşur. Bakınız bu akşam önümde belgeyle konuşacağım. Orman köylüsüne sahip çıkacağız, 2 b uygulamasını başlatacağız diyor. Aynı Baykal başka bir zaman 2 b yasası Türkiye'deki orman tahribatını arttıracaktır diyor. Dürüst davran, sabah başka akşam başka söyleme. 2 b'lerin üzerine konut fabrikalar konmuş. Burası böyle olacağına gelin burayı artık bizim değiştirme fırsatımız

yok. Biz 3 Kasım öncesinden bu yana bunu çözeceğiz. Bunu parlamentodan geçirdik. Cumhurbaşkanımız iade etti. İnşallah 2 b arazilerini ülkemizin menfaati için kullanacağız. Şu anda 31. mitingimi yapıyorum. İl mitinginden bahsediyorum. Beyefendiler illeri taşıyorlar. Bize IMF'ci diyor. IMF ye Türkiye'nin katılımı ne zaman, yeni mi hayır" ifadesinde bulundu.

"Atatürk döneminde büyüme hızı 7.8, bizim dönemimizde ise 7.3 oldu. Hesap ortada. Bu yılın ilk çeyreğinde ise 6.7 oldu" diyen Erdoğan, "İlk işimiz hastaneleri birleştirmek oldu. Bunların adında cumhuriyet adında halk olmasına bakmayın cumhurun değerine ve halkın değerine sahip çıkmayanlardan cumhur ya da halkçı olur mu? Şimdi benim vatandaşım istediği hastaneye gidebiliyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde ve devamında yaşanan krizin sorumlusunun Baykal olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "Baykal kazandı mı, kaybetti. 22 Temmuz'da bunun cevabını halka verecek" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan konuşmasının son bölümünde Baykal'ın bakanlık döneminde ülkede mazotun karneyle dağıtıldığına dair belgeyi halka göstererek, "Bu karneyi müzeme koyacağım. Baykal'a en büyük cevabı Antalya'dan sizler vereceksiniz" dedi.

Etnik, bölgesel ve dinsel milletçiliğe karşı olduklarını anlatan Erdoğan, "Bizim siyaset anlayışımız ayrılıkçı değildir. Halkımıza efendi değil halkımızın hizmetkarı olmak için varız. Siyaseti bunun için yapıyoruz. 22 Temmuz'da sandıklar AK Parti ampulleriyle aydınlanacak" şeklinde konuştu.

(ÖZ-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title