Haberler

Barcelona'dan Ayrılan Iniesta, 674 Maçta Hiç Kırmızı Kart Görmedi

Güncelleme:

Barcelona'ya veda eden Iniesta, A takım formasını giydiği 16 yıla 32 kupa sığdırdı. Barcelona formasıyla en fazla maça çıkan ikinci futbolcu olan Iniesta, 674 karşılaşmada hiç kırmızı kart görmedi.

Altyapısından yetiştiği, A takımda 674 maça çıktığı ve 32 kupa kazandığı Barcelona Kulübüne veda eden İspanyol futbolcu Andres Iniesta, arkasında büyük bir iz bıraktı.

Topa hakim olma ve pasa dayalı oyunuyla 2000'li yıllardan itibaren futbola damga vuran Barcelona'nın orta sahası, Xavi Hernandez'den 3 yıl sonra da Andres Iniesta'yı kaybetti.

Kimilerinin Lionel Messi'nin en önemli destekçisi, kimilerinin asistten önceki pası veren, kimilerinin ise istatistiklerin oyuna yaptığı katkıyı göstermediği adam olarak hatırlayacağı Iniesta, çok sevdiği Barcelona formasını son kez giydi.

BARCELONA KAPISINDA 12 YAŞINDA GİRDİ

1996'da henüz 12 yaşındayken Barcelona'nın altyapısı "La Masia" ile kulübe adım atan Iniesta, A takımdaki ilk maçına, 29 Ekim 2002'de UEFA Şampiyonlar Ligi grup aşamasında oynanan Bruges karşılaşmasında çıktı.

Öncelerde Ronaldinho, sonrasında ise Messi'nin sürüklediği Katalan ekibiyle başarıdan başarıya koşan Iniesta, 442 La Liga, 132 UEFA Şampiyonlar Ligi, 73 İspanya Kral Kupası, 14 İspanya Süper Kupası, 7 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 3'er UEFA Süper Kupası ve UEFA Avrupa Ligi olmak üzere oynadığı 674 maçta, 57 gol ve 142 asist üretti.

34 yaşındaki orta saha oyuncusu, 767 kez forma giyen eski takım arkadaşı Xavi'den sonra Barcelona formasıyla 2'nci en fazla maça çıkan futbolcu oldu.

16 YILA 32 KUPA SIĞDIRDI

Barcelona A Takımı'nda 16 sezon geçiren Iniesta, kendisi gibi altyapıdan yetişen Messi ile beraber 32 kupa kaldırdı.

Iniesta, Katalan temsilcisinde 9 La Liga, 4 UEFA Şampiyonlar Ligi, 3 UEFA Süper Kupası, 3 FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 6 İspanya Kral Kupası ve 7 İspanya Süper Kupası kazandı.

Centilmenliğiyle de ayrı bir yer edinen İspanyol futbolcu, 16 yıl boyunca hiç kırmızı kart görmedi.

İSPANYA'YA DÜNYA KUPASINI GETİREN GOLÜ KAYDETTİ

Iniesta, kulübü için olduğu kadar 124 karşılaşmada 13 gol kaydettiği İspanya Milli Takımı için de önemli performanslara imza attı.

2008'de 1964'ten sonra ikinci defa Avrupa şampiyonu olan İspanya Milli Takımı'nın kadrosunda yer alan Iniesta, 2010 FIFA Dünya Kupası finalinde ise tarihe geçti.

Normal sürenin 0-0 tamamlanmasıyla uzatmaya giden maçın 116. dakikasında Hollanda filelerini havalandıran Iniesta, İspanya'nın tarihindeki ilk Dünya Kupası'nı kazanmasını sağladı.

Iniesta, İspanya'nın bir kez daha Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazandığı 2012'de ayrıca UEFA'nın verdiği Avrupa'da Yılın Futbolcusu Ödülü'nü de aldı.

Kaynak: Haberler.Com / Spor

Lionel Messi İspanya Iniesta Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (6)

NOKTA.!:

işte ben buna futbolcu derim !NOKTA. !

5
0
yanıtYanıtla
Reis:

Sen neymişsin be hacii

4
0
yanıtYanıtla
Mihmandar:

Takım hep şampiyonlar ligine gittiğinden adamın UEFA Avrupa ligi kupası yok :)

2
0
yanıtYanıtla
Nasılsın:

Ee demişler artık okadar para kaldırdın barcadan şu çinlilere verekte bari bi ekmek parası çıksın(;

2
0
yanıtYanıtla
KASTAMONULU:

Galatasaray gelse önümüzdeki senede şampiyonluk garanti olur.

1
0
yanıtYanıtla
Ultra aslan:

Aynı Volkan Demirel gibi karekter

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title