Haberler

Bankkapital Davasında Yerel Mahkemenin Direnme Kararına Bozma

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Bankkapital Davasında, 'Banka Parasını Zimmete Geçirmek ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) Emir ve Talimatlarına Aykırı Davranmak' Suçundan Hapis Cezasına Çarptırılan 9 Sanık Hakkındaki Yerel Mahkemenin Direnme Kararını, 'Usul ve Eksik İnceleme' Gerekçesiyle Bozdu.

Yargıtay Ceza Genel Kurulu, Bankkapital davasında, ''banka parasını zimmete geçirmek ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulunun (BDDK) emir ve talimatlarına aykırı davranmak'' suçundan hapis cezasına çarptırılan 9 sanık hakkındaki yerel mahkemenin direnme kararını, ''usul ve eksik inceleme'' gerekçesiyle bozdu.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, ilk yargılama sonunda sanıklar Mahmut Ceylan, Levent Uğurlu, Ali Tayfun Kabalak, Mehmet Eşref Taştok, Turan Ceylan, Yalçın Gündüz, Ayhan Ceylan, Sibel Sanus ve Metin Aksu'ya, 7'şer yıl ile 10'ar yıl arasında değişen hapis ve adli para cezası vermişti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 7. Ceza Dairesi, yerel mahkeme kararını bozmuştu.

Dosyanın ikinci kez geldiği İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi ise 1 Kasım 2005`te yürürlüğe giren 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nda sanıklar lehine hükümler bulunmadığı gerekçesiyle, Yargıtay'ın bozma kararına uymayıp ilk kararında direnmişti.

Dosyayı inceleyen Yargıtay Ceza Genel Kurulu, ''usul ve eksik inceleme'' gerekçesiyle yerel mahkemenin direnme kararını bozdu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title