Haberler

Balıkesir Merkez Havaalanı Sivil Ulaşıma Açılacak

6 Yıldır Sivil Ulaşıma Kapalı Bulunan Balıkesir Merkez Havaalanı, 26 Şubat 2007 Tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da Katılımıyla Hizmete Açılacak.

6 yıldır sivil ulaşıma kapalı bulunan Balıkesir Merkez Havaalanı, 26 Şubat 2007 tarihinde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın da katılımıyla hizmete açılacak.

Vali Selahattin Hatipoğlu, Belediye Başkanı Sabri Uğur, milletvekilleri ve İzmir Hava Yolları (İZair) Genel Müdürü Cemali Dinçer'in katıldığı toplantıda, Balıkesir Merkez Havaalanı'nda sivil uçuşların 26 Şubat 2007 tarihinden itibaren resmen başlayacağı açıklandı. Özmerkez'deki Karesi Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Vali Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir Merkez Havaalanı'nın 3 piste ve her türlü donanıma sahip olduğunu, ilk defa 1999 yılında THY ile yurt içi tarifeli seferlere başlanmasına rağmen 3 yıl devam eden bu seferlerin ekonomik kriz ve bilet fiyatlarının yüksekliği nedenleriyle 26 Aralık 2001 tarihinde son bulduğunu ancak göreve geldiği günden itibaren başlattıkları girişimler neticesinde havaalanının yeniden düzenlenerek bugün tekrar hizmete açıldığını bildirdi. Balıkesir'in, İstanbul, Bursa, İzmir, Çanakkale ve Manisa güzergahında Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerine bağlantı sağlayan stratejik önem taşıyan bir kavşak noktasında olduğunu vurgulayan Vali Hatipoğlu, "Konumu itibariyle kara, deniz yolu ve demiryolu ulaşımına sahip ilimizden ve ilçelerinden her gün 2 binin üzerinde vatandaşımız Ankara'ya gidip gelmektedir. Başta Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olmak üzere, milletvekillerine, Belediye Başkanı Sabri Uğur'a, 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Mehmet Şanver'e ve havaalanının yeniden ulaşıma açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Hatipoğlu, İZair Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'a da Balıkesir-Ankara uçak seferlerinin konulmasındaki yakın ilgi ve katkısı için teşekkür etti. Hatipoğlu, 2001 yılından beri kullanılmadığı için yıpranan bakıma muhtaç olan Balıkesir Merkez Havaalanı'ndaki terminal binanın, İl Özel İdaresi, Balıkesir Belediyesi ve odaların el ele vermesiyle kısa sürede kullanılır duruma getirildiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Sabri Uğur, Balıkesir Merkez Havaalanı'nda ilk uçuşun 26 Şubat 2007 tarihinde Balıkesir'den İzmir'e yapılacağını, gazetecilerin de yer alacağı yolculukta İzmir'den Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile tekrar Balıkesir'e dönüleceğini, 27 Şubat Salı günü de Bakan Yıldırım'ın Balıkesir-Ankara tarifeli uçuşuyla kentten ayrılacağını bildirdi. Belediye Başkanı Uğur, "Önümüzdeki pazartesi gününden itibaren buradaki havaalanı da sivil ulaşıma açıldı. Haftada 3 gün Ankara ile Balıkesir arasında karşılıklı sefer düzenlenecek" dedi.

Yetkililer, Balıkesir-İzmir arasının 35 YTL, Balıkesir-Ankara arası uçak ücretininse 77 YTL olduğunu, İzmir'den sonraki diğer merkezlere olan uçuşlara kademeli ücret uygulanacağını bildirdi.

(YU-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title