Haberler

Balıkesir: CHP Balıkesir İl Başkanı Balkanlı'dan Hakkındaki İddialara Cevap

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Balıkesir Üniversitesi'ne (Baü) Rektör Atamasıyla İlgili Kararının Yankıları Sürüyor.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Balıkesir Üniversitesi'ne (BAÜ) rektör atamasıyla ilgili kararının yankıları sürüyor.

Konuyla ilgili bugün gazetelere yansıyan hakkındaki iddialara cevap veren CHP Balıkesir İl Başkanı Münir Balkanlı, yerel basın kuruluşlarına yazılı bir açıklama yaparak, iddiaları yalanladı. Rektör atamasının ardından BAÜ Rektör Yardımcısı ve Rektör Vekili Prof. Dr. Bedriye Tunçsiper'in yaptığı açıklamaları şaşkınlık ve üzüntüyle izlediğini belirten Balkanlı, yapılan açıklamalarda en büyük haksızlığın Bedriye Tunçsiper'e yapıldığını, rektör yardımcısı olan Tunçsiper'in kendisi hakkında eşinin açıklama yapmasının büyük bir haksızlık olduğunu öne sürdü. Balkanlı, bir diğer haksızlığın da Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yapıldığını savundu. Münir Balkanlı, "İkinci haksızlık hatta ayıp, Cumhurbaşkanımız hakkında 'Cumhuriyet kadınının önü kesildi' suçlamasıdır. Şu anda tüm Türkiye, hatta tüm dünya çok iyi biliyor ki, Cumhurbaşkanı her hareketiyle Cumhuriyetin savunucusudur ve Türkiye'nin bu dönemdeki en büyük şansıdır. Üçüncü olarak da, karalama kampanyasının Cumhuriyetin temel direği Cumhuriyet Halk Partisi'ne yöneltilmesidir" dedi.

"Sayın Bedriye Tunçsiper'in eşi, Cumhuriyet Resepsiyonu sonrası eşinin benimle tanışmak istediğini söylemiş ve tören sonrası Valilik binası salonunda yanımıza gelerek bizlerle tanışmışlardır" diyen CHP İl Başkanı Münir Balkanlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tanışma sonrası hanımefendi kendisinin ne kadar, 'Atatürkçü' olduğunu anlatmaya başlamış ve kendisine bu konuşmanın yerinin burası olmadığı söylenmiş, bize ulaşılamadığı söylenince de istenildiği zaman aranabileceğimizi ve kendisi ile istedikleri zaman görüşebileceğimizi, ancak konunun bizimle bir ilgisinin olmadığını, esasen üniversitedeki Atatürkçü öğretim görevlileriyle konuşmaları gerektiği açıkça söylenmiştir. Partimizin konuyla doğrudan bir alakasının olmayacağını ama tüm kurumlarda olduğu gibi üniversitede şeriatçı ve bölücü örgütlenmelere karşı cumhuriyeti savunan kadroların yanında olacağımız tartışmasız bir şekilde söylenmiştir. Bu konuşmanın içeriğinde bu bilgilerin dışında hanımefendinin eşinin belirttiği sözler kesinlikle sarf edilmemiştir. Balıkesir Üniversitesi'nin rektörlük seçimini bir magazin dedikodusu haline dönüştürmek, kime ne çıkar sağlayacaktır bilemiyoruz. Bu nedenle, bu açıklama dışında dedikoduların tarafı olmamaya kararlıyız. Bedriye Tunçsiper'e, eşine ve tüm ildeki güçlere çağrımız, bu anlamsız tartışmaların terk edilerek yeni rektörümüz öncülüğünde çağdaş bir üniversite oluşturulması ve özellikle tıp fakültesi başta olmak üzere yeni fakültelerin kurulması için çalışmak olmalıdır."

Başkan Münir Balkanlı, ayrıca Cumhurbaşkanı Sezer'in rektör olarak atadığı Prof. Dr. Şerif Saylan'ı da desteklediğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title