Haberler

Bakanlar Kurulu Açıklaması...(2)

Hükümet, Bugün Yeni Yasama Dönemine Başlayacak Olan TBMM'nin Ramazan Bayramı'na Kadar Aralıksız Çalışması Yönünde Karar Aldı.

Hükümet, bugün yeni yasama dönemine başlayacak olan TBMM'nin Ramazan Bayramı'na kadar aralıksız çalışması yönünde karar aldı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, toplantıda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD temaslarıyla ilgili bilgi verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan'ın ABD ziyaretinin faydalı olduğuna inandıklarını belirten Çiçek, "Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi'ne önümüzdeki yıl aday olduğu da dikkate alındığında bu ziyaret anlamlıdır" diye konuştu.

Toplantıda bugün yeni yasama dönemine başlayan Meclis çalışmalarının da ele alındığını dile getiren Çiçek, Meclis gündemine getirilecek öncelikli yasa tasarılarıyla ilgili değerlendirme yaptıklarını söyledi. Yeni dönemde çıkarılacak çok sayıda yasa olduğunu anlatan Çiçek, "Parlamentonun bugünden itibaren çalışmalarına aralıksız devam etmesini arzu ediyoruz. Ancak kararı Meclis verecektir. Hükümet olarak bizim arzumuz bu yöndedir. Yazılan çizilen şekliyle bayrama kadar tatile girmesi değildir. Arife

gününe kadar çalışmalarını aralıksız sürdürmesini arzu ediyoruz" dedi.

Çiçek, gazetecilerin soruları üzerine 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı olmayan eski Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in hükümete yönelik eleştirilerine de cevap verdi. Şener'in "Seçimlerin üzerinden 2 ay geçmesine rağmen hükümet günübirlik işlerle uğraşıyor" şeklindeki sözlerini değerlendiren Hükümet Sözcüsü Çiçek, şunları söyledi:

"Sayın Şener bizim çok değerli bir arkadaşımızdır. O kendi yönünden bir değerlendirme yapmış olabilir. Ama şunu da görmek lazım. 22 Temmuz'dan sonra parlamento oluştuğunda hatırlarsanız Türkiye'nin en önemli ve en öncelikli meselesi Anayasa ve içtüzük gereği cumhurbaşkanı seçilmesiydi. Parlamento en evvel bu görevi yerine getirdi ve cumhurbaşkanını seçti. Olağan yasa dönemi de bugün başlıyor. Bu bir. İkincisi biz yeni iktidara gelen bir parti değiliz. Biz 2002 yılından beri iktidardayız. Aynı partinin

hükümetleri olarak 58., 59. ve 60. hükümet olarak ortaya koyduğumuz bir program var. 2007 yılında uygulayacağımız programlar ise Sayın Şener'in içinde olduğu hükümet döneminde kararlaştırıldı. Aynı politikalar sürdürülüyor. Yeni dönem ise 2008'de başlayacak. Bununla ilgili hazırlıklar da sürüyor. Eylem planı kısa sürede sizin bilginize sunulacak. Geçen dönemden kalan birçok yasa tasarısı var. İlk etapta yapmak istediğimiz Genel Kurul'a inen ve komisyonların gündeminde bulunan yasa tasarılarıdır. Bugün 83

tasarıyla ilgili yenileme yaptık. Bugün diğer tasarıları da yenilemiş olacağız."

(DA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title